Kunstbeeld

Kunstbeeld

donderdag 19 januari 2017

Art Amsterdam 2012 gaat niet door

Nieuws

dinsdag 15 mei 2012
Amsterdam | Art Amsterdam 2012 gaat niet door. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat de Art Amsterdam de RAI zou verlaten en georganiseerd zou worden in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. De beurs zou niet in mei, maar in september georganiseerd worden. Ook mochten er minder deelnemers meedoen.

Aanmeldingen

De nieuwe Art Amsterdam moest, onder leiding van Edo Dijksterhuis, ‘exclusiever en compacter’ worden. Art Amsterdam verklaart op de website: "De nieuwe koers, die was gebaseerd op uitgebreide evaluatie met deelnemers, bezoekers, en leden van tentoonstellings- en selectiecommissie, bleek echter niet breed genoeg gedragen te worden door het potentiële deelnemersveld. Ook de huidige financiële crisis, die grote impact heeft op de kunstsector, speelde hierbij een rol. Het aantal aanmeldingen bleef achter bij de verwachtingen."

Protest?

Volgens Parool trokken meerdere galeriehouders zich terug uit protest, omdat de deelnemers die voor de beurs zijn geselecteerd geen gelijke behandeling krijgen. Er zou gesproken worden over een A- en een B-lijst.

Oud KunstRAI-directeur Erik Hermida besloot alsnog de KunstRAI in mei in de RAI te organiseren.

Bron: Parool / Art Amsterdam
Bestel Kunstbeeld nu

Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen