Kunstbeeld

Kunstbeeld

donderdag 19 januari 2017

Kunstenaars organiseren alternatief voor Art Amsterdam 2012: Unfair Amsterdam

Nieuws

dinsdag 29 mei 2012
Amsterdam | Onder de naam Unfair Amsterdam wordt van 20 tot en met 23 september 2012 een kunsbeurs in Amsterdam georganiseerd. Deze beurs moet een alternatief bieden voor Art Amsterdam 2012, dat wegens onvoldoende draagvlak geannuleerd werd. Een aantal kunstenaars wil nu een alternatief bieden voor alle andere gedupeerde kunstenaars.

Verklaring

Op de website van Unfair Amsterdam schrijft de organisatie: “Unfair Amsterdam richt zich voornamelijk op de gedupeerde kunstenaars van Art Amsterdam. Maar we hebben wel wat geleerd van de fouten van onze grote broer; we sluiten niemand uit en trekken niemand voor.” Kunstenaars kunnen zich sinds 28 mei aanmelden.

Alternatief

Het is de tweede keer dat er een alternatief komt voor Art Amsterdam. Art Amsterdam besloot de beurs dit jaar niet in mei, maar in september te organiseren en te verplaatsen van de RAI naar de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Oud-KunstRAI directeur Erik Hermida besloot alsnog de KunstRAI in mei in de RAI de te organiseren. Nu komt er ook een nieuwe beurs in september. De locatie van Unfair Amsterdam is nog niet bekend.

Bron: Unfair Amsterdam

Wil je alles weten over hedendaagse kunst? Neem dan nu een proefabonnement!
Bestel Kunstbeeld nu

Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen