Kunstbeeld

Kunstbeeld

donderdag 19 januari 2017

Lezing en rondleiding tentoonstelling ART DUO | DUO ART
In Nieuw Dakota, Amsterdam, vindt een bijzondere expositie plaats. Vijftien Nederlandse en internationale duo’s geven antwoord op de vraag: wat is de invloed van co-creatie op het gemaakte kunstwerk?

De film is uitgevonden door de gebroeders Lumière, de beste popsongs zijn geschreven door het duo Lennon-McCartney en ons meest succesvolle mode-duo heet Viktor & Rolf. In de beeldende kunst overheerst echter nog steeds het idee van het artistieke genie dat solistisch werkt. Toch kiezen steeds meer kunstenaars voor samen in plaats van solo.

De lezing gaat in op die wisselwerking: waarin vullen kunstenaars elkaar aan, waar wringt het, en tot welke vernieuwingen leidt samenwerking? En welke invloed heeft de samenstelling van een duo op het zichtbare eindresultaat?

De presentatie en rondleiding worden verzorgd door Jelle Piersma. Hij is kunstverzamelaar en stelde op basis van drie jaar onderzoek en passie voor het onderwerp deze tentoonstelling samen. Bij de lezing zijn de volgende duo's aanwezig: Driessens & Verstappen, Martin & Inge Riebeek en MariaMaria.

Datum: 23 januari 2014
Lezing: 20.00-21.00 uur.
Rondleiding: 21.00-22.00 uur.
Kaarten: € 14,95 (maximaal 2 personen), niet-abonnee € 19,95 per persoon.
Bestellen:

Bestel als abonnee hier uw kaarten. 
Bestel als niet-abonnee hier uw kaarten.
Afkomstig uit

Kunstbeeld nr. 0/0000
Bestel Kunstbeeld nu

Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen