Kunstbeeld

Kunstbeeld

donderdag 19 januari 2017

Berichten uit Venetië 2013

Beeldverslagen

Berichten uit Venetië 2013
Kunstbeeld bezocht de 55ste Bïennale van Venetië. Bekijk de beeldverslagen:


De Giardini


Zaterdag 1 juni opent de 55ste Biënnale van Venetië. Sinds dinsdag mogen pers en andere kunstprofs al in de Arsenale, de Giardini en de overige Paviljoens en evenementen ronddwalen. Gisteren bekeek Kunstbeeld de Giardini.


Encyclopedic Palace


Massimiliano Gioni richtte bij deze editie van de Biënnale van Venetië de hoofdtentoonstelling in: 'Encyclopedic Palace'. Veel verzamelingen, curiositeiten en obsessies in deze prachtige tentoonstelling.


De landenpaviljoens bij de Arsenale


Het achterste deel van de Arsenale is gereserveerd voor een aantal landenpavijloens. In dit beeldverslag een selectie van werken die hier te zien zijn.


Kunst in de stad


Niet alleen in de Giardini en in de Arsenale valt tijdens de biënnale veel te beleven, ook in de stad zijn allerlei landenpaviljoens in prachtige palazzo's en andere grote en kleine presentaties. In dit beeldverslag o.a. Angola, Saoedi-Arabië en Portugal.

Punta della Dogana


Sinds 2009 is de omvangrijke collectie van François Pinault in wisselende tentoonstellingen te bewonderen in Punta della Dogana en Palazzo Grassi. In Punta della Dogana dit jaar de groepstentoonstelling 'Prima materia'.

Future Generation Art Prize


In Palazzo Papadopoli wordt de shortlist van de Future Generation Art Prize tentoongesteld, jonge kunstenaars geselecteerd door een internationale jury. Opvallend: maar liefst vier Rijksakademie-alumni in deze tentoonstelling.

Bestiary


De vele tentoonstellingen verspreid over de stad bieden de bezoekers van de biënnale de kans mooie palazzi van binnen te bewonderen en, in dit geval zelfs het natuurhistorisch museum van Venetië.  Hier is een bijzondere collectie opgezette dieren, gebruiksvoorwerpen uit exotische landen en zelfs fantasiedieren samengebracht met hedendaagse kunst.

Met de neus op de kunst @ Biënnale van Venetië


De centrale tentoonstelling op de 55ste Biënnale van Venetië heet 'The Encyclopedic Palace'. Curator Massimiliano Gioni koos daarvoor veel kunstwerken uit die bestaan uit series of erg gedetailleerd zijn. Een fotoverslag van bezoekers die de kunst in de Arsenale en omringende landenpaviljoens bijzonder goed bestuderen. 

Wil je alles weten over hedendaagse kunst? Neem nu een abonnement!

 


Bestel Kunstbeeld nu

Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen