Kunstbeeld

Kunstbeeld

donderdag 19 januari 2017

Lichting 2013


Kunstbeeld bezoekt deze zomer de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies en licht per expositie het minst opvallende kunstwerk uit.

Lichting 2013: Academie Beeldende Kunsten Maastricht


Maastricht | ‘Graduation exposition 2013’  van Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM) in Maastricht vond plaats van 4 juli t/m 7 juli aan het Herdenkingsplein 12 in Maastricht.

Lichting 2013: Academie Minerva


Groningen | Ook dit jaar mogen afstudeerders van de Minerva Academie in Groningen hun prestaties tonen in onder andere het prachtige voormalige postkantoor.

Lichting 2013: Academie St. Joost Breda


Breda | De tweeëntwintig afstuderende kunststudenten van de Sint Joost leverden in Breda een over het algemeen keurige tentoonstelling af. Zelfs de verdeling van de verschillende media wekt de schijn van overeenstemmend overleg: er zijn een paar schilders, we zien hier en daar een installatie en tussendoor is het nodige videowerk te bekijken.

Lichting 2013: Academie St. Joost Den Bosch


Den Bosch | ‘Eindexpositie 2013’  van AKV|St. Joost in Den Bosch vond plaats van 29 juni t/m 3 juli aan de Onderwijsboulevard 256 in Den Bosch.


Lichting 2013: ArtEZ Enschede


Enschede | Kunstbeeld bezoekt deze zomer de eindexamenpresentaties van Nederlandse kunstacademies. In dit beeldverslag een selectie van lichting 2013 van ArtEZ Art & Design Enschede. Plus speciale aandacht voor het minst opvallende kunstwerk van de expositie.

Lichting 2013: ArtEZ Zwolle


Zwolle | Dit jaar exposeerden voor de laatste keer afstuderende kunstenaars van de opleiding Fine Art in Zwolle in het oude Sophiaziekenhuis. De opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar in Zwolle voegt zich in september namelijk bij de Fine Art-afdeling van ArtEZ Arnhem.

Lichting 2013: Gerrit Rietveld Academie


Amsterdam | In dit beeldverslag: een selectie van Lichting 2013 van de Gerrit Rietveld Academie plus het minst opvallende kunstwerk, of is het eigenlijk wel een kunstwerk?

Lichting 2013: HKU


Utrecht | ‘Exposure 2013’  van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) vond plaats van 27 t/m 30 juni aan de Tractieweg 41 in Utrecht.

Lichting 2013: KABK


Den Haag | ‘Graduation show 2013' van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag vond plaats van 6 juli tot en met 13 juli aan het Prinsessegracht 4 in Den Haag.

Lichting 2013: Willem de Kooning Academie


Rotterdam | De tentoonstelling ‘Graduates 2013’ van de Willem de Kooning Academie vindt dit jaar plaats in de academie zelf. Daarnaast organiseren studenten zelf een side show getiteld ‘Het Gouwe Ei’.

Samenstelling: Marjolein Blaauwbroek, Linda Kokke, Anna van Leeuwen, Elaine Leidsman, Sophia Zürcher

Wil je alles weten over hedendaagse kunst? Neem nu een abonnement!
Bestel Kunstbeeld nu

Inloggen


Inloggen
Registreren
Wachtwoord vergeten
Wachwoord vergeten
Inloggen