Home Kunst in Beeld Een uitvaart regelen. Waar moet je op letten?

Een uitvaart regelen. Waar moet je op letten?

Door admin

Als een familielid te overlijden komt is dat nooit prettig. Jij net als de rest van de familie heeft tijd nodig om het te verwerken en een plek te geven. Afscheid nemen is dan een van de moeilijkste dingen om te doen. Bij zo’n afscheid is het wel fijn als alles goed geregeld is en dat kan nog wel eens best moeilijk zijn. Daarom laten we je alles weten waar je op moet letten bij het regelen van een uitvaart

Regel een verklaring en doe aangifte van overlijden 

Bel de huisarts als iemand is overleden. Hij of zij komt dan langs om een verklaring van overlijden af te geven. Overlijdt iemand in het ziekenhuis? Dan doet de behandelende arts dit. Ook moet er aangifte worden gedaan bij de gemeente. Je krijgt dan van de ambtenaar van de burgerlijke stand een uittreksel van de akte. Maak van deze akte van overlijden een kopieën. Deze zul je veel nodig hebben bij het regelen van verschillende dingen. Veel instanties vragen of dat je hem kan opsturen of afgeven. Geef nooit de originele weg. 

Ga na of er al zaken geregeld zijn door de overledene

Het is heel fijn als de overledene zelf al dingen geregeld had voor dat hij te overlijden kwam. Zo moet je denken aan dingen zoals of dat de overledene zijn/haar wensen heeft uitgesproken naar familieleden of vrienden. Of de overledene een uitvaartverzekering of andere financiële regeling heeft. Of er een testament of wilsbeschikking is. Of de overledene lid is van een uitvaartvereniging en tot slot of er een adressenlijst is waar de rouwkaarten heen gestuurd moeten worden. 

 

Een uitvaartverzorger regelen

Een uitvaartverzorger regelen kan best belangrijk zijn omdat dat wel degene zijn die voor het afscheid van je dierbare gaan zorgen. Ook is het daarbij belangrijk om te weten dat een uitvaart best in kosten op kan lopen. Zorg daarom ervoor dat je op tijd gaat bellen en erachter komt hoe je de kosten gaat dekken. Een erg fijne uitvaartverzorger is Marius Terol. Die kunnen je veel verschillende mogelijkheden bieden op het gebied van afscheid nemen. Ze staan open voor persoonlijke wensen en ideeën. 

Ook interessant!