Home Kunst in Beeld Hoe bedenk je een leuk kraamcadeau?

Hoe bedenk je een leuk kraamcadeau?

Door admin

Hoe bedenk je een leuk kraamcadeau?

Een pasgeboren kindje is natuurlijk enorm leuk en je wilt dan waarschijnlijk graag iets leuks kopen voor de kersverse ouders en het kindje. Hieronder vertellen we je hoe je op goede ideeën komt en geven we je een paar leuke cadeautips.

Ga brainstormen

Als je echt een leuk cadeautje wilt geven, is het belangrijk dat je daar wat tijd in stopt. Ga er eens even voor zitten en schrijf alles op wat in je opkomt. Houd hierbij een paar basisvragen in gedachten, deze kunnen je enorm helpen met het vinden van het juiste cadeau. De vragen kun je hieronder vinden:

  • Waar moet het cadeau aan voldoen?
  • Voor wie is het?
  • Wat is je budget?
  • Wat is de levertijd?
  • Welke stijl en functie moet het hebben?

Leuke ideeën

Kun je niks bedenken of heb je alvast een beginnetje nodig? Geen zorgen, wij hebben al een paar leuke ideeën voor je bedacht. Je kunt ze opschrijven en hier verder op voort borduren, of natuurlijk gewoon één van deze ideeën kiezen. We schrijven ze hieronder voor je uit.

Een fotoboek

Iedere ouder maakt graag foto’s van zijn kindje en er is dan ook niets zo leuk als het geven van een nog leeg fotoboek. De ouders kunnen zo alle foto’s die ze maken van hun pasgeboren kindje in dat boek opplakken. Dat is leuk voor later, voor zowel de ouders als het kindje zelf.

Luiers

Ouders zijn blij met ieder cadeau dat ze krijgen, maar in het eerste jaar vliegen de luiers er doorheen. Het is een enorme kostenpost en een groot pak luiers is daarom helemaal geen slecht of saai cadeau. Pak de luiers leuk in, bijvoorbeeld in de vorm van een luiertaart en zet er een leuke knuffel voor de baby bovenop. Zeker weten dat de ouders jouw cadeau het leukst vinden. Wil je niet alleen luiers geven? Dan kun je ook wat kleertjes kopen bij een babykledingwinkel nabij Roosendaal. Dat past er leuk bij.

De kraambox

Het is een klassieker, maar hij blijft leuk. Een kraambox is een doos, kist, mand of iets anders met verschillende kleine cadeautjes erin. Je kunt hier van alles in doen, denk bijvoorbeeld aan babyshampoo, een nachtlampje of een speen. Doe er ook wat in voor de ouders, zoals een lekkere snack, zij moeten immers al het werk doen.

Ook interessant!