Home Kunst in Beeld Soorten zwembadafdekkingen

Soorten zwembadafdekkingen

Door admin

Heb je kinderen of huisdieren en ben je bang dat ze het water invallen? Kies dan voor een zwembadafdekking met lamellen. Deze kan het gewicht van een kind, volwassene of huisdier makkelijk verdragen. Een lamellen zwembadafdekking is dan een goede oplossing voor jouw probleem!

Zwembadafdekking met lamellen

Deze afdekking is de meest populaire variant. Dat is niet voor niets! Het biedt een hoge bescherming voor jouw zwembad. Naast een hoge bescherming biedt een zwembadafdekking met lamellen ook veiligheid. Deze lamellen haken in elkaar en zo ontstaat er een groot en sterk geheel. Een lamellenafdekking ziet er ook erg solide uit. Daarnaast kan deze afdekking gebruikt worden voor in de winter en in de zomer. Met een druk op een knop kan je jouw zwembadoverkapping dicht of open doen. Deze lamellen kunnen ook nog in een handmatige vorm geïnstalleerd worden. De lamellen laag laat ook zonnewarmte binnen. Je kan ook kiezen voor Solar lamellenafdekking. Hiermee bespaar je nog meer energie en blijft het zwembadwater op temperatuur. Er is ook keuze uit andere soorten lamellen. Op de markt heb je pvc lamellen, pvc solar lamellen en polycarbonaat anti alg lamellen. Naast deze soorten heb je ook nog de keuze of je de lamellen wilt hebben als inbouwrolluik of opbouwrolluik. Een hoop opties dus, het is maar net wat jouw wensen zijn.

Een noppenfolie

Dit is de meest prijsgunstige oplossing. Deze afdekking zorgt dat er geen bladeren of andere viezigheid in het water terecht komen. De noppenfolie zal maar beperkt isoleren in verhouding met andere afdekkingen. Hierdoor daalt de temperatuur van jouw zwembadwater sneller. De veiligheid is bij deze afdekking niet gegarandeerd. Het is dus geen ideale oplossing voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Een 4-seizoenen zeil

Deze afdekking bestaat uit een geperforeerd pvc zeil dat gespannen wordt en over je boordstenen rust. Door deze afdekking wordt jouw zwembad goed afgesloten en is er minder kans dat er viezigheid in het water komt. De isolatie is minder goed,  maar in vergelijking met de prijs van dit type afdekking, wordt hij wel interessanter. Dit zeil kan ook gebruikt worden in de wintermaanden. Een nadeel aan dit zeil is dat je hem er niet heel snel en makkelijk af kan halen.

Een winterzeil

Dit soort zeilen dienen om zwembaden zo goed mogelijk af te dekken, tijdens de wintermaanden. Dit zeil heeft als voordeel dat je zwembad er te allen tijde erg aantrekkelijk en mooi uitziet met een goede hygiëne. Het winterzeil dekt het zwembad af.

Ook interessant!