Home Tips Op uitwisseling gaan, wat komt daarbij kijken?

Op uitwisseling gaan, wat komt daarbij kijken?

Door admin

Er zijn steeds meer Nederlandse studenten die ervoor kiezen om op uitwisseling te gaan. Dit heeft er niet alleen mee te maken dat deze studenten meer van de wereld willen zien en willen proeven van andere culturen, maar ook dat het bij sommige opleidingen verplicht of zeer verstandig is om op uitwisseling te gaan. Wanneer je ook op uitwisseling wilt gaan, dan kan dat een verstandige keuze zijn, maar je moet wel weten wat daarbij komt kijken. 

Prijzige tickets

Een van de punten die bij het op uitwisseling gaan komen kijken, zijn de vliegtickets. Als je op uitwisseling gaat naar een ander Europees land, dan zul je wellicht enkele honderden euro’s kwijt zijn voor de vliegtickets. Mocht je kiezen voor een uitwisseling Mexico met ASSE Nederland, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat je duizenden euro’s kwijt zult zijn voor de vliegtickets. Dit heeft er dan ook mee te maken dat Mexico aan de andere kant van de wereld ligt. 

Het aanvragen van een paspoort en een visum

Wanneer je op uitwisseling gaat naar een ander Europees land, dan is het niet nodig om een paspoort en een visum aan te vragen. Dat heeft ermee te maken dat je een Europese burger bent en ook beschikt over een Nederlandse ID-kaart. Als je buiten Europa op uitwisseling gaat, dan is het altijd nodig om een paspoort aan te vragen. Ook moet je een studenten visum aanvragen, want anders mag je het land niet betreden. Houd er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat je visum aanvraag goedgekeurd wordt. Ook wanneer je een paspoort gaat aanvragen, is het verstandig om er rekening mee te houden dat dit enkele werkdagen in beslag kan nemen. Wees dus slim en vraag dit op tijd aan. 

Het aanschaffen van voldoende nieuwe kleding

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je op uitwisseling gaat, is dat het nodig kan zijn om nieuwe kleding aan te schaffen. Vooral als je naar een warm land op uitwisseling gaat, is het nodig om voldoende zomerkleding aan te schaffen. Mocht je juist naar een erg koud land gaan zoals Zweden of Noorwegen, dan is het juist verstandig om winterkleding aan te schaffen. Zorg ervoor dat je voldoende kleding aanschaft, want een uitwisselingsperiode kan enkele weken of enkele maanden duren. 

Ook interessant!