Home Tips Wat kun je doen met je bedrijfsafval?

Wat kun je doen met je bedrijfsafval?

Door admin

Als je een eigen bedrijf hebt, dan weet je vast dat vrijwel ieder bedrijf in Nederland afval produceert. Het is belangrijk dat dit afval niet blijft liggen, want dat kan ervoor zorgen dat je last krijgt van ongedierte, maar ook dat het snel een puinhoop wordt op de werkvloer. Voor ieder bedrijf in Nederland is het dus belangrijk om te weten wat je moet doen met het bedrijfsafval. Als je wilt weten wat je moet doen, dan is het zeker aan te raden om dit artikel goed te lezen. Je vindt er hier namelijk meer informatie over.

Het verzamelen van het afval

Een van de eerste stappen die je moet zetten, is het verzamelen van al het bedrijfsafval dat jouw bedrijf produceert. Dit gaat zeker niet alleen om het afval dat vrijkomt bij het produceren van goederen, maar ook om groenafval en biologisch afval. Het is daarom ook nodig om verschillende containers bij je bedrijf te plaatsen. Deze containers kun je huren bij een verhuurbedrijf, maar ook is het een mogelijkheid om de containers te huren bij een afvalverwerker. 

Het inschakelen van een afvalverwerker

Wanneer je voldoende bedrijfsafval Roosendaal verzameld hebt, dan is het natuurlijk belangrijk dat het verzamelde afval ook verwerkt wordt. Zoals te verwachten is, is het dus verstandig om in zee te gaan met een afvalverwerker. Wanneer je dit wilt gaan doen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je in de meeste gevallen vast zit aan een contract. Dit is zeker geen nadeel, want het contract verplicht de afvalverwerker het afval op te halen, maar ook om containers beschikbaar te stellen. 

Wat gebeurt er met het afval?

Veel ondernemers vinden het tegenwoordig belangrijk om te weten wat er allemaal met het afval gebeurt. Dat is ook erg logisch, want het is belangrijk dat zo veel mogelijk afval gerecycled wordt door de afvalverwerker. De meeste afvalverwerkers doen dit ook. Zij halen de waardevolle materialen en grondstoffen uit het afval en recyclen dit. Er zijn natuurlijk ook stoffen die niet gerecycled kunnen worden, maar ook gaat dit niet helemaal verloren. Deze stoffen worden namelijk verbrand en daarmee omgezet in energie. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Als je hier meer informatie over wilt, kun je het best contact opnemen met de door jou gekozen afvalverwerker.

Ook interessant!