Home Kunst in Beeld Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

Door admin

Eigenlijk heeft iedereen in Nederland wel iets van administratie. Dit kan op hele kleine schaal zijn, maar ook op zeer grote schaal. Je kan je administratie uitbesteden aan een andere partij, zoals bijvoorbeeld Elce administraties in Etten-Leur

Particuliere administratie

Als particulier heb je in Nederland altijd wel administratie. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijks terugkerende aanslag gemeentelijke belastingen. Hierop staat overigens ook de WOZ waarde van je woning. Dit aanslag document is administratie en het is wijsheid om dit goed te bewaren. Sowieso als je niet direct overgaat tot het betalen van de aanslag natuurlijk.

Maar bewaren is ook aan te raden omdat op dit document de bovengenoemde WOZ waarde staat vermeld. Deze kun je later ook nog weer nodig hebben. Het is sowieso handig om dit document te bewaren tot de volgende versie over een jaar op de deurmat valt. Maar als we een tip mogen geven, bewaar ze voor minimaal vijf jaar. Dan kun je eventueel het verloop van je WOZ waarde volgen.

Een andere vorm van particuliere administratie is de aangifte inkomstenbelasting die je elk jaar moet doen. De bewaartermijn hiervoor is minimaal vijf jaar om zaken nog eens terug te kunnen kijken.

Bedrijfsadministratie

Heb je een eigen onderneming, dan is de administratie ook meteen aanzienlijk meer. Je hebt dan te maken met uitgaande en inkomende facturen die je in je boekhouding moet verwerken. Als je ook nog personeel aan het werk hebt, dan wordt de administratie nog een stuk breder. Je hebt dan bijvoorbeeld ook te maken met een salaris boekhouding. En wat te denken van administratie op het gebied van de Arbo wetgeving. Heb je bijvoorbeeld een fabriek, dan ben je wettelijk verplicht een risico inventarisatie en evaluatie te hebben en bij te houden. Hiervoor moet je ook de ongevallen en bijna ongevallen registreren en archiveren.

Elce administraties Etten-Leur

Mocht je hulp nodig hebben bij je (financiële) administratie, dan kun je Elce administratie Etten-Leur raadplegen. Zij kunnen je op een professionele en vakkundige manier helpen de complete administratie op een overzichtelijke en logische wijze te onderhouden en archiveren. Ook kun je bij hen terecht voor advies over administratie die je zelf wilt uitvoeren en beheren. Klik hier voor een overzicht van de diensten die dit bedrijf jou kan bieden.

Ook interessant!