Home Tuin Non-direction: de nieuwste techniek voor realistisch kunstgras

Non-direction: de nieuwste techniek voor realistisch kunstgras

Door admin

De ontwikkelingen op het gebied van kunstgras hebben de laatste jaren niet stilgestaan. Waar kunstgras jaren geleden nog duidelijk ‘nep’ was, kunnen we het tegenwoordig nog amper onderscheiden van echt gras.

Dit heeft vooral te maken met nieuwe technieken die zijn intrede in de kunstgraswereld hebben gedaan, waaronder de non-direction techniek, oftewel: richtingloos kunstgras.

Maar wat is non-direction precies en waarin onderscheid deze technologie zich van andere technieken? Dat gaan we je nu vertellen.

Wat is non-direction kunstgras?

Non-direction kunstgras, ook wel multi-directioneel kunstgras genoemd, is een technologie waarbij de vezels van het gras niet allemaal in één richting staan, maar in meerdere richtingen. Op deze manier verdwijnt de ‘vleug’, wat ervoor zorgt dat het gras er mooier uit ziet vanuit elke hoek.

Het gras van non-directioneel kunstgras heeft, naast verschillende richtingen, vaak meerdere kleurtonen, hoogtes en structuren. Ook dit zorgt voor een realistischere en meer natuurlijke aanblik. Echte grassprietjes zijn namelijk ook niet helemaal identiek.

Het is dus niet zo gek dat steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor kunstgras dat is gemaakt volgens deze techniek. Hoe echter, hoe beter!

Wat zijn de voordelen van non-direction kunstgras?

We hebben hierboven al een aantal voordelen van het gebruik van non-direction als techniek beschreven. Maar daar houdt het niet bij op. Dit zijn alle voordelen van richtingloos gras op een rijtje:

Het is duurzamer ten opzichte van andere technieken

Non-direction kunstgras gaat een stuk langer mee dan kunstgras dat is verkregen middels andere technieken. Dit omdat de grassprieten alle richtingen op wijzen en hierdoor minder snel slijten dan andere kunstgrassoorten.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je grasmat na een jaar alweer moet vervangen. Wel zo prettig, toch?

Het is toepasbaar op verschillende gebieden

Non-direction kunstgras is een veelzijdig product. Je kunt het namelijk voor talloze doelen gebruiken. Of je nu een dakterras, balkon, voetbalveld, tuin of speelplaats wilt bedekken met kunstgras; het kan allemaal.

Het ziet er een stuk realistischer uit

Dit voordeel hebben we hierboven al besproken. Doordat de grassprieten van non-direction kunstgras alle richtingen op staan, oogt het veel echter dan kunstgras waarbij geen gebruik is gemaakt van deze techniek.

Komen de buren over voor een etentje in de tuin? Ze zullen amper merken dat ze niet naar echt gras kijken tijdens de maaltijd.

Het is eenvoudig te plaatsen

Je zou het misschien niet denken, maar non-direction kunstgras is gemakkelijker te plaatsen dan ‘normaal’ kunstgras. Dit vanwege het simpele feit dat het niet in één specifieke richting hoeft te wijzen.

Op deze manier is de installatie van non-direction kunstgras sneller, waardoor je je kostbare tijd aan andere dingen kunt besteden.

Je kunt ervoor kiezen om het gras door een professioneel bedrijf te laten plaatsen, maar in principe zou je het ook prima zelf kunnen (als je een beetje handig bent dan). Dat scheelt ook nog eens in de kosten.

Tot zover alle voordelen van non-direction kunstgras. Zoals je ziet is dit een ideale optie als je kunstgras overweegt.

Ook interessant!