Home Wonen

Door admin

Deurmat: het verschil tussen een droogloop- en schoonloopmatEen goede deurmat houdt een huis schoon en droog. Is je huidige mat versleten en ben je op zoek naar een vervangend exemplaar? Ben je recent verhuisd en wil je een mat in vuil en vocht buiten de deur te houden? Matten zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Heb je moeite met het selecteren van de juiste deurmat? Wij leggen je het verschil uit tussen een droogloop- en schoonloopmat en geven handige tips bij het kiezen van de juiste mat. Op die manier vind je altijd een mat die aan je verwachtingen voldoet. 

Droogloopmat: een absorberende deurmat


De droogloopmat is een sterk, absorberende mat. Binnen een paar bewegingen droogt deze mat je schoenzolen af. Het zachte materiaal van een droogloopmat neemt vocht snel op. Een droogloopmat is veelal gemaakt van katoen of polyamide. Zo voorkom je natte schoenafdrukken op je vloeren en hoef je ook minder vaak te dweilen. Bovendien is deze deurmat een slimme investering om valpartijen vanwege een gladde vloer tegen te gaan. Een droogloopmat is daarom de eerste verdedigingslinie om vocht in huis te voorkomen.

Schoonloopmat: een deurmat met een reinigende werking


De schoonloopmat is een deurmat die vuil vakkundig van schoenzolen verwijdert. Zand, vuil en bladeren blijven moeiteloos achter in een schoonloopmat. Dit type mat bestaat veelal uit nylon of andere kunstvezels. Dankzij de schrapende werking van de schoonloopmat wordt troep niet naar binnen gelopen. De schoonloopmat is een handige mat voor bij de entree van je woning of bedrijfspand. Vanwege de antisliplaag blijft de mat keurig op zijn plaats liggen. 

Wanneer kies je voor een droogloop- of schoonloopmat?


Zoek je een mat die uitblinkt in het opnemen van vocht? Ga voor een droogloopmat en leg deze bij voorkeur binnen. Vuil niet mee naar binnen nemen? Met een schoonloopmat houd je het ergste vuil buiten de deur. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van de omgeving waar je de mat nodig hebt. Hoewel beide matten een schrapende en drogende functie hebben, is één van deze functies dominant. Zand, steentjes en bladeren tegengaan, dat doe je met een schoonloopmat. Een droogloopmat is vooral een uitkomst wanneer je geen zin hebt om elke dag te dweilen. Overigens zijn beide matten ook goed met elkaar te combineren om op die manier het beste resultaat te bereiken.

Tips bij de aankoop van een goede deurmat


Heb je behoefte aan een droogloop- of schoonloopmat waar je écht iets aan hebt? Ga dan voor een mat op maat. Er zijn matten in standaardmaten verkrijgbaar, maar soms zijn afwijkende maten noodzakelijk. Het is allemaal mogelijk! Wil je een optimaal resultaat? Combineer een droogloopmat met een schoonloopmat. Deze laatste mat leg je buiten neer om het grove vuil vakkundig van schoenzolen te schrapen. Vervolgens plaats je bij de entree een droogloopmat om schoenscholen optimaal te drogen. Verzeker je daarom van een droge en vuilvrije binnenkomst en bestel de gewenste mat eenvoudig online.

Ook interessant!