Home Kunst in Beeld 3 creatieve hobby’s die jou de coronatijd doorhelpen

3 creatieve hobby’s die jou de coronatijd doorhelpen

Door admin

Op het moment van schrijven zien de coronacijfers er steeds beter uit en gaat Nederland langzaam weer open. Maar we hebben allemaal gemerkt hoe lastig het kon zijn om jezelf te vermaken tijdens de lockdown. Blijkbaar hadden we toch niet genoeg hobby’s om de dag mee door te komen. Herken jij dit? Dan wordt het tijd om eens op zoek te gaan naar een nieuwe hobby. In dit artikel zetten we een aantal creatieve hobby’s voor je op een rijtje. Want er is niks leukers dan van niets iets maken!

Diamond painting

Heb je wel eens gehoord van diamond painting? Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware trend. Hiermee maak je een schilderij door middel van het plaatsen van kleine glinsterende steentjes. Ondanks dat het vrij laagdrempelig is, maak je hier de meest prachtige creaties mee. Daarnaast is diamond painting ook nog eens goed voor je mentale gezondheid. Het werkt namelijk ontspannend, helpt tegen stress en angst, laat je al je negatieve gedachten even vergeten en geeft je veel voldoening.

Fotografie

Fotograferen is ook een erg populaire hobby. Iedereen maakt wel eens foto’s, maar fotograferen wordt nog leuker als je er ook echt goed in bent. Zo kun je je herinneringen op een nog mooiere manier vastleggen. Bovendien kun je altijd en overal fotograferen; wat je ook aan het doen bent, je verveelt je nooit meer. Ook is het leren van fotografie goed voor je hersenen en stimuleert het creatief denken. Genoeg voordelen dus! Een goede fotograaf worden kan lastig zijn en daarom is het een aanrader om een cursus fotografie te doen. Tip: combineer dit met een cursus Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma. Zo worden je foto’s nog mooier!

Bakken

Dankzij het succes van Heel Holland Bakt is bakken steeds populairder aan het worden als hobby. Iedereen houdt van lekker eten, dus het geeft erg veel voldoening om beter te worden in het bakken van taarten, cakes of andere baksels. Bakken is daarnaast een enorm sociale hobby: want wat is er nou leuker dan jouw creaties te delen met familie of vrienden? Ook is dit een hobby waar je snel beter in kunt worden. Ideaal dus voor in én buiten de coronatijd.

Ook interessant!