Home Kunst in Beeld PLA filament leren gebruiken

PLA filament leren gebruiken

Door admin

Wie het gebruik van PLA filament leert kennen, is al snel overtuigd van de voordelen. Het ontwerpen van items met 3D printers is gemakkelijk te doen met dit materiaal. Daarom wordt het juist ook vaak gekozen. Het is te danken aan de sterke eigenschappen van deze plasticvervanger. Zo is het heel flexibel en is het daardoor in te zetten in allerlei printers en voor allerlei opdrachten. Het is mogelijk om er alles mee te maken wat je maar kunt bedenken. Dit maakt het een veelzijdig materiaal. Dat is wat de gebruiker uiteindelijk ook het liefst ziet voor ontwerpen.

 

Letten op de prijs

Eén van de belangrijkere voordelen van het gebruik van PLA filament is het kostenplaatje. Het is namelijk goedkoper dan vrijwel alle andere soorten. Dit is voor veel ontwerpers juist ook de reden om ermee aan de slag te gaan. Het gemak in gebruik, gecombineerd met het kostenvoordeel, kan dan veel opleveren. Het is gemakkelijk mogelijk om heel efficiënt te zijn en dus ook heel gemakkelijk te zorgen dat je er maar weinig van nodig hebt. De duurzaamheid van het materiaal komt daar dan nog eens bovenop. Al deze zaken maken een groot verschil voor gebruikers.

 

Geschikt voor de beginner

PLA filament is ook gemakkelijk in te zetten wanneer je nog maar net begint met het printen. Het is fijn om te weten dat er weinig voor nodig is om hier op een geschikte manier mee om te gaan. Zo is het bijvoorbeeld goed geschikt voor allerlei soorten printers. Of dit nu een moderne 3D printer met heated bed is, of juist een meer klassiek model zonder bed. Daarvoor is PLA allemaal even geschikt. Zoals het ook goed met alle verschillende snelheden om kan gaan. Daarmee is een flinke diversiteit in ontwerpen te bereiken. Dat is belangrijk.

 

Verschillende soorten PLA filament

Wat belangrijk is om te benadrukken, is dat er niet slechts één variant PLA filament is. Er is bijvoorbeeld naast het gebruikelijke PLA ook een versterkte vorm. Dit wordt ook wel Tough PLA genoemd. Daarnaast is de reguliere vorm van PLA in steeds meer kleuren te krijgen. Dat kan het ontwerpen vergemakkelijken omdat het resultaat direct in de juiste kleur wordt gegeven. Daardoor kan je veel gerichter en directer werken. Het is goed om te weten dat je al deze mogelijkheden hebt. PLA is daarom voor alle doelgroepen, van beginners tot gevorderden, het juiste materiaal voor de verschillende klussen.

Bezoek onze website voor goedkoop filament.

Ook interessant!