Home Kunst in Beeld Slapend de wereld verbeteren

Slapend de wereld verbeteren

Door admin

Ben jij je bewust van wat voor effect je slaapkamer heeft op jouw gezondheid én op de rest van de wereld? Waarschijnlijk niet. Dat is niet gek, want er is nog weinig bewustzijn over duurzaam slapen. In dit artikel geven we je een aantal tips over hoe jij jouw slaapkamer een stukje duurzamer kunt maken, zodat je zelfs in je slaap een bijdrage levert aan een betere wereld! 

Duurzaam matras

Veel matrassen gaan maar vijf jaar mee en worden daarna als afval afgevoerd. Vooral synthetische matrassen zijn niet recyclebaar. Gelukkig komen er steeds meer duurzame merken die matrassen van natuurmaterialen zoals natuurrubber en wol aanbieden. Op die manier is een matras niet alleen van natuurlijk materiaal gemaakt, maar kunnen de materialen ook weer hergebruikt worden. Zo draagt een duurzaam matras van bijvoorbeeld Una Matras bij aan het verminderen van afval en help je mee aan een duurzamere wereld. 

Duurzaam beddengoed

Ook beddengoed is vaak niet duurzaam. Meestal wordt beddengoed van katoen gemaakt en de productie hiervan gaat gepaard met veel pesticiden en herbiciden. Dit zijn stoffen die vervolgens in de lucht of in de grond belanden en uiteindelijk bij mens en dier terechtkomen. Dit kan gevaarlijk zijn en is zeker niet duurzaam. Gelukkig zijn er ook bij beddengoed steeds meer duurzame alternatieven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beddengoed van materialen zoals linnen, bamboe of biologisch katoen. 

Klimaat in de slaapkamer

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat er genoeg zuurstof aanwezig is in je slaapkamer. Dit kan al heel makkelijk door je raam open te houden. Wil je een stapje verder gaan? Kies dan ook voor luchtzuiverende planten in je kamer. Dit is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor de rest van de wereld. Daarnaast ziet zo’n mooie, groene plant in jouw slaapkamer er ook nog eens leuk uit! 

Natuurlijke slaapmiddelen

Kom je slecht in slaap of heb je last van andere slaapproblemen? Dan kan het helpen om kersensap te drinken om je melatoninegehalte op te krikken. Melatonine helpt om sneller en dieper te slapen. Melatonine is te koop in verschillende vormen, maar je kunt het dus ook gewoon binnen krijgen door wat kersensap te drinken. Wil je zeker weten dat je een duurzame variant kiest? Kijk dan eens naar biologische kersensappen. Vaak zijn deze niet in supermarkten te koop, maar wel in speciaalzaken te vinden. Je moet er dan wat voor over hebben, maar dan ben je wel verzekerd van een goede nachtrust waarbij je geen slechte invloed hebt op de rest van de wereld.

Ook interessant!