Home Kunst in Beeld 4 tips om optimaal te genieten van je eigen tuin

4 tips om optimaal te genieten van je eigen tuin

Door admin

In de warmere maanden van het jaar, wanneer alles in bloei staat, is er niets fijner dan te kunnen genieten van je eigen tuin. Maar zoals iedere tuineigenaar weet vergt het hebben van een eigen tuin ook veel aandacht en onderhoud. Met deze vier tips zie je niets over het hoofd en kun je onbezorgd genieten van veilig wonen, zowel in je huis als buiten in de tuin.

1. Een veilig gevoel

Het belangrijkste om optimaal te kunnen genieten van je woonplezier is het hebben van een veilig gevoel in je woning. Daarom is het verstandig om prioriteit te geven aan de veiligheid in en om het huis. Dit doe je door bijvoorbeeld een goed alarmsysteem te installeren, of ervoor te zorgen dat alle deuren zijn voorzien van nieuwe cilindersloten. Zo ben je beschermd tegen ongewenste indringers en kun je met een gerust gevoel genieten van je eigen huis en tuin.

2. Op tijd bijhouden

Het is niet alleen belangrijk om de voor de hand liggende zaken bij te houden wat het tuinonderhoud betreft, zoals water geven tijdens het warmere seizoen en het verwijderen van onkruid. Ook grotere onderhoudsklussen zijn belangrijk om bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de aarde in delen waar veel planten groeien. Een verse laag aarde houdt de grond gezond.

3. Privacy

In een perfecte wereld hebben we allemaal de leukste buren. Maar helaas is dat niet bij iedereen het geval. Het kan zijn dat je niet zo goed overweg kunt met je buren, of dat de tuin van de buren in een staat van verwaarlozing verkeerd. Om ervoor te zorgen dat je hier niet zelf de dupe van bent is het een goed idee om jouw tuin wat meer af te schermen van je buren. Dit doe je door de aanleg van een stevige schutting, eventueel met mooie sierplanten of een heg als extra bescherming. Ook kan een goede zonwering of brede parasol al snel wat extra privacy opleveren en ben je meteen beschermd tegen felle zonnestralen.

4. Uitbesteden

Kom je er zelf niet aan toe om je tuin op gepaste momenten bij te houden, of moet er onderhoud worden gedaan waar je zelf niet bekwaam in bent? Dan is het handig om een expert in te huren die dit voor je kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een tuinman die elke maand de tuin bijhoudt, of een klusjesman die een schutting kan plaatsen of een nieuw terras voor je aanlegt.

Ook interessant!