Home Kunst in Beeld Alles wat je moet weten over een elektrische fietsverzekering

Alles wat je moet weten over een elektrische fietsverzekering

Door admin

Heb jij een mooie elektrische fiets op het oog? Of je hebt hem misschien al aangeschaft? Uiteraard ben je hier erg blij mee en hoop je er heel lang plezier van te hebben, maar er kan natuurlijk altijd wat gebeuren. Schade of nog vervelender: diefstal. Het is nu eenmaal geen standaard fiets maar een waardevolle elektrische fiets. Het is dus een slim idee om je fiets goed te verzekeren. Wat moet je allemaal weten over een fietsverzekering? Dat bespreken we hier!

Hoe voorkom je diefstal?

Je kunt er helaas niet 100% voor zorgen dat je fiets van Carl Veeke Tweewielers niet gestolen wordt, maar er zijn in ieder geval dingen die je kunt doen om het de fietsendieven zo lastig mogelijk te maken. Ten eerste kun je een goed slot op jouw fiets laten zetten en je fiets dan ook altijd op slot doen. Kies voor een kabelslot of steekketting als uitbreiding op een ringslot zodat je jouw fiets ook ergens aan vast kunt maken wanneer je hem parkeert. Minimaal twee sloten is voor een elektrische fiets geen overbodige luxe. Kies de parkeerplaats waar je jouw fiets parkeert ook bewust uit. Kies waar mogelijk voor een bewaakte fietsenstalling. Wanneer dat niet mogelijk is kun je gaan voor een goed verlichte plek in het zicht.

Een elektrische fiets verzekeren tegen diefstal

Elektrische fietsen worden geregeld gestolen. Daar willen we je zeker niet bang mee maken, maar het laat wel zien dat een elektrische fietsverzekering van belang is. je kan namelijk niet altijd voorkomen dat je fiets wordt gestolen en als dit dan gebeurt, rijd je met een verzekering snel weer op een nieuwe fiets rond.

Ook fietsaccessoires kunnen gestolen worden

Ook een goeie om over na te denken, is dat je je fietsaccessoires niet moet vergeten te verwijderen wanneer je jouw fiets stalt. Haal zoveel mogelijk losse onderdelen van je fiets af. Heb je bijvoorbeeld een kilometerteller of een losse display, neem deze dan mee. Ook je accu kun je beter loshalen en meenemen. Echter is dit soms niet handig en prettig om mee rond te lopen, bijvoorbeeld wanneer je gaat winkelen in de stad. Zorg dan dat je fiets op een veilige en bewaakte fietsenstalling staat.

 

Ook interessant!