Home Kunst in Beeld Waar moet je op letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf? 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een schoonmaakbedrijf? 

Door admin

Als je als ondernemer een eigen kantoor hebt waar je werknemers elke dag aanwezig zijn, is het fijn als deze ruimte schoon gehouden wordt. 

Uitstraling

Zeker als je ook klanten ontvangt in het kantoor is het belangrijk dat het er netjes en verzorgd uitziet. Het is dus van belang dat het pand goed schoon gemaakt wordt, maar dit kost veel tijd. Als jouw werknemers zelf gaan schoonmaken, gaat deze tijd af van de tijd dat ze werkzaamheden voor jouw bedrijf kunnen verrichten. Zelf heb je waarschijnlijk ook geen tijd over om het kantoor tijdens of buiten werktijden schoon te maken. Daarom kan het slim zijn om een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Maar wat is nou belangrijk bij het uitkiezen van een schoonmaakbedrijf voor jouw kantoor? 

Kosten 

Het inhuren van een schoonmaakster van bijvoorbeeld Ambiance Schoonmaakdiensten kost je altijd geld. Er zit echter veel verschil in de tarieven die verschillende bedrijven rekenen voor hun diensten. Dit ligt vaak ook aan de kosten van de materialen en schoonmaakmiddelen die gebruikt worden. Zorg dat je vooraf precies weet wat een bedrijf vraagt voor het schoonmaken en vergelijk verschillende bedrijven met elkaar. 

Ervaring

Als een schoonmaakbedrijf al meerdere jaren bestaat, kun je aannemen dat dit bedrijf meerdere tevreden klanten heeft. Zoek voor de zekerheid altijd even recensies op voordat je een contract tekent. Zo weet je of het bedrijf betrouwbaar is en goede diensten levert. Verhalen van klanten vertellen altijd meer dan het verkooppraatje van de schoonmakers zelf. 

Schoonmaakbedrijf vinden

De beste manier om een goed schoonmaakbedrijf te vinden, is door rond te vragen binnen je eigen netwerken. Op die manier weet je zeker dat je een betrouwbare partij vindt en hierdoor heb je ook meteen een goede ingang bij het schoonmaakbedrijf. Zorg dat je vooraf goede afspraken maakt met het uitgekozen schoonmaakbedrijf en leg deze afspraken vast in een contract, zo weet je zeker dat alles goed geregeld is. 

Ook interessant!