Home Kunst in Beeld Alles over beregening in je tuin

Alles over beregening in je tuin

Door admin

Met die steeds extremere weersomstandigheden, neemt automatische beregening van de tuin sterk in populariteit toe. Met beregeningsapparatuur kies je voor tijdwinst en gemak. Ook heb je meteen een oplossing voor het water geven als jij zelf niet thuis bent. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van beregening en geven we je tips voor het installeren van de beste regeninstallatie tijdens het aanleggen van je tuin.

Wat is het en waarom zou je het gebruiken? 

Beregening van Groenmetwater.nl is een oplossing voor het eigenhandig sproeien van de tuin, gericht op tijdwinst en gemak. Je hoeft namelijk niet meer zelf aan de slag met je tuinslang. Vooral met sommige hete dagen, nemen de beregeningsinstallaties in de tuin in populariteit toe. Zo’n installatie kan jouw tuin bovendien ook van water voorzien als jij er langdurig niet bent, bijvoorbeeld in de vakantieperiode. 

Verschillende beregeningssystemen 

Sproeiers

Voor het beregenen van het gras zijn pop-up sproeiers de beste keuze. Deze sproeiers liggen normaal verzonken in het gras, waardoor je er gewoon overheen kunt grasmaaien. Als deze sproeiers aangaan, komen de sproeikoppen door waterdruk omhoog. De hoeveelheid water die deze sproeiers dan geven en de afstand waarover het water wordt, verspreid worden ingesteld naar jouw eigen voorkeur. 

Druppelslangen

Een andere veelgebruikte oplossing voor het vochtig genoeg houden van je tuin is het gebruik van druppelslangen. Deze slangen worden zigzaggend op de bodem gelegd, tussen de planten in. Door kleine gaatjes die in de slang zitten, stroomt er zachtjes water dat de beplanting vochtig houdt. Deze druppelslangen moeten wel langer aanstaan dan sproeiers, aangezien de hoeveelheid water die er per minuut uitkomt lager is. 

De nieuwste technieken voor het beregenen van je tuin

Met een apparaat die je beregening regelt, kun je het water geven helemaal automatiseren. Zo kun je persoonlijke weekprogramma’s instellen en per seizoen de hoeveelheid water die er wordt gegeven aanpassen. Met een beregeningscomputer die is uitgerust met wifi kun je het systeem zelfs koppelen aan de weersvoorspelling en het beregenen automatisch daarop laten afstemmen.

Ook interessant!