Home Kunst in Beeld 3 tips om warmte te brengen in je huiskamer

3 tips om warmte te brengen in je huiskamer

Door admin

Een huiskamer hoort gezellig te zijn. Zeker in de koude dagen is het fijn als je een gezellige huiskamer hebt die warmte uitstraalt. Er zijn een aantal manieren om dat voor elkaar te krijgen en in dit artikel vertellen we je daar meer over.

Je kunt je huiskamer helemaal inrichten volgens de laatste trends en gebruik maken van de nieuwste designs, maar is dat ook wel gezellig? Warmte en gezelligheid is helemaal niet moeilijk in een ruimte te brengen. 

1. Ga voor een open haard

De beste manier om je woonkamer een fijne, warme sfeer te geven, is door een open haard of kachel te installeren. Een open haard brengt letterlijk en figuurlijk warmte naar binnen. De oranje gloed van het vuur zorgt voor een fijne sfeerverlichting, het knisperende geluid werkt rustgevend en ontspannend en het vuur zorgt ook nog eens dat de kamer een fijne temperatuur krijgt. Op de koude, donkere dagen is het zo heerlijk samen genieten met je gezin, vrienden of familie. Een goed, sfeervol vuurtje stook je het beste met Golden Flame haardhout

2. Accessoires

Met accessoires kun je een ruimte echt volledig transformeren. Wil je je huiskamer wat warmer en gezelliger maken? Ga dan bijvoorbeeld voor nieuwe kussens op de bank gemaakt van wol, of een ander zacht, pluizig materiaal. Ook dekentjes en een vloerkleed kunnen de ruimte een fijne sfeer geven. Niet alleen materialen zijn belangrijk voor het brengen van gezelligheid, kleuren kunnen dan ook enorm veel doen. Ga daarom voor warme kleuren in plaats van koude kleuren. Kies bijvoorbeeld voor rood, geel, of bruin. Aardse tinten brengen direct al een hoop warmte met zich mee.

3. Sfeerverlichting

Geen enkele ruimte is gezellig als je grote led-lampen aanzet. Sfeerverlichting is daarom haast wel een must om de ruimte gezellig te maken. Ga voor kleine schemerlampjes en gezellige kaarsen om de kamer te verlichten op een warme manier. Als je nog aan het werk moet, kun je natuurlijk nog wel de grote verlichting aanzetten, maar de kleine lampjes zorgen juist voor een goede sfeer.

4. Bonustip: gezelligheid maak je zelf!

Waar je ook bent, de makkelijkste manier om een ruimte gezellig te maken, is door het zelf te doen. Ga lekker samen met je vrienden of familie op de bank zitten met een warme kop chocolademelk met slagroom en geniet van elkaar. Dan maakt het niet uit waar je bent en kun je het overal gezellig maken.

Ook interessant!