Home Kunst in Beeld Het belang van een kinderboeken tekenaar

Het belang van een kinderboeken tekenaar

Door admin

Een kinderboek is heel wat anders dan een roman voor volwassenen. In een kinderboek kom je ook niet weg met enkel tekst. Daarom heb je een kinderboeken tekenaar nodig. Een kinderboeken tekenaar zorgt voor beelden die het verhaal van een kinderboek bij staan. Dat kan op verschillende manieren. Door letterlijk het verhaal te illustreren bijvoorbeeld. Maar ook door karikaturen van de personages uit het boek te verbeelden. Ieder kinderboek is anders en vraagt dus ook om een unieke kinderboeken tekenaar. Die vind je natuurlijk niet zomaar. Daar moet je goed over nadenken.

 

Zoek een tekenaar met een passende stijl

Dat begint bij de stijl van de kinderboeken tekenaar. Iedere tekenaar heeft een eigen typerende stijl. Dit hoeft natuurlijk niet de enige stijl te zijn waarin iemand tekent. Begin dus met het bekijken van de illustraties van een kinderboeken tekenaar. Bedenk of die stijl bij jouw verhalen past. Dat is een persoonlijke voorkeur. Misschien wil je cartooneske beelden met zwarte randen langs de onderwerpen, maar misschien wil je juist liever geverfde beelden. Misschien verschilt het per verhaal of boek wat er volgens jou past. Daarom is het handig eerst een idee te krijgen van de stijlen van kinderboeken tekenaars.

 

Maak afspraken over vrijheid in tekeningen

Daarnaast is het een keuze wat er afgebeeld moet worden. Wil je bepaalde situaties in beeld hebben of een beeld van je belangrijkste personages in verschillende moties bijvoorbeeld? Daar kun je allerlei keuzes in maken. Je kunt het ook aan de kinderboeken tekenaar overlaten. Ook dat is een keuze. Zorg in ieder geval dat je duidelijke afspraken maakt en dat je je allebei in die afspraken kunt vinden. Dan kun je profiteren van de optimale samenwerking die zal leiden tot het meest ideale eindresultaat.

Ook interessant!