Home Kunst in Beeld Dé perfecte gordijnen voor de slaapkamer: van verduistering tot smart

Dé perfecte gordijnen voor de slaapkamer: van verduistering tot smart

Door admin

Zijn jouw oude slaapkamer gordijnen aan vervanging toe? Of slaap je niet goed omdat het te licht is? In beide gevallen is het tijd voor nieuwe raambekleding. Lees verder om erachter te komen wat de ideale raamdecoratie is in de slaapkamer. En wat zijn de laatste trends?

Optimale verduistering: rolgordijn met of zonder boren

De meeste mensen slapen het beste in een donkere slaapkamer. Je bevordert je nachtrust door te kiezen voor verduisterende raambekleding. Nummer 1 in optimale verduistering is het blackout verduisterende rolgordijn met u-profiel. Deze luxe rolgordijnen in worden met cassette. Aan de binnenkant van deze u-profielen zitten borstels om het licht maximaal te beperken. Voordelen:

  • Mooie & luxe afwerking
  • Borstels om het licht maximaal te beperken
  • Geen kieren

Je hebt ook het klik-en-klaar systeem smartfit rolgordijnen. Het frame/profiel zorgt voor luxe afwerking en maximale verduistering zonder kieren.

 

Creëer romantische sfeer met vouwgordijnen

Wil jij wat romantiek toevoegen aan jouw slaapkamer? Dan zijn vouwgordijnen verduisterend echt een aanrader. Vouwgordijnen geven een unieke warme uitstraling aan de slaapkamer. Kies een mooie warme tint voor een intieme sfeer. 

Zeker in de koudere winterdagen is dit een groot voordeel, want de temperatuur van jouw kamer zal aangenamer lijken door warme tinten. Dankzij de horizontale lijnen in het gordijn, lijkt de slaapkamer bovendien optisch groter. Ideaal!

Smart slaapkamer: elektrische rolgordijnen

Het leven wordt ons steeds makkelijker gemaakt met hightech apparatuur. Ga voor een Somfy rolgordijn in de slaapkamer! Neem een verduisterende blackout stof en voeg zijgeleiding toe. Ook de eerder genoemde rolgordijnen met profiel kunnen elektrisch worden aangedreven. 

Je kan zelfs de tijdstippen van het openen en sluiten instellen. Zo kan je wakker worden met steeds meer een beetje licht in je kamer. Zie jij het al voor je: Je wordt ’s ochtends rustig wakker en zegt tegen jouw elektrische rolgordijn ‘Goedemorgen Alexa’… de gordijnen gaan heerlijk automatisch omhoog. Beter kan de dag niet beginnen!

Maatwerk raamdecoratie in trendy kleuren

Maatwerk in producten is niet meer weg te denken. Met de keuze uit bediening, cassette, kleur en type stof kun je het rolgordijn helemaal naar wens samenstellen. Stel hier jouw verduisterende rolgordijn samen: www.rolgordijnenexpert.nl/verduisterend. Door het rolgordijn op maat te laten maken, past het altijd precies. Je hebt geen kieren langs de zijkanten en bepaal je zelf de verduisterende stof.

Bij maatwerk vouwgordijnen bepaal jij zelf de kleur en stof van het doek. Zijn al jouw wanden dezelfde kleur? Maak een statement in jouw slaapkamer met een eye-catching gordijn. Eén vlak in een opvallende print kan de look totaal veranderen. Dit zijn dé trendy kleuren van het moment:

  • Warm rood
  • Aubergine
  • Mosgroen
  • Okergeel
  • Olijfgroen

Ook interessant!