Home Kunst in Beeld Wat kan je doen tegen vocht in huis?

Wat kan je doen tegen vocht in huis?

Door admin

Een van de meest vervelende dingen is als je bezig bent in huis en je komt een plek tegen waar nogal veel vocht ontstaat. Dit kan namelijk zorgen voor veel problemen in huis en het allemaal oplossen kan echt bakken met geld kosten. Zo kan er bijvoorbeeld ergens een lek zijn en dat kan je echt bakken met geld kosten. We willen je graag vertellen wat je nou kan doen tegen vocht in huis. 

Hoe ontstaat vocht in huis?

Het vervelende aan vocht in huis is dat het vaak van allerlei kanten of plekken kan komen. Precies je vinger erop leggen waar kan nogal eens moeilijk zijn. Zo kan het ontstaan door vocht in de muren, in het dak of in de grond/kelder/kruipruimte. Dit kan door verschillende dingen komen zoals het niet goed geïsoleerd hebben van je huis en kan dus best wel voor wat problemen zorgen. 

Wat kan je doen tegen vocht in huis

Er zijn verschillende dingen die je kan doen tegen vocht in huis. We beginnen met het oplossen van vocht in de muren. Dit vocht ontstaat door dat het meer regent, de ramen en deuren te vaak dicht worden gehouden, te weinig ventilatie in het huis of door langer te douchen in koudere periodes van het jaar. Hoe je dit oplost is door het goed te ventileren van het huis. Ook kun je je muren beter laten isoleren om er zo voor te zorgen dat er sowieso minder vocht naar binnen kan kruipen. Ook kun je zorgen voor een constante temperatuur boven de 15 graden om zo vochtvorming überhaupt tegen te gaan. Het is misschien slimmer om dit allemaal door professionals te laten doen omdat als je het zelf fout doet het nog erger kan worden. Zo kun je Alpha Vochttechniek inschakelen voor vochtbestrijding in uw kelder maar ook zeker voor je muren. Zo zijn dus de plekken waar het meeste vocht kan ontstaan in je kelder en in je muren. Dit zijn daarom ook plekken waar je zeker een professional naar moet laten kijken omdat je het zelf nog erger kan maken.

Ook interessant!