Home Kunst in Beeld 3x tips voor de mooiste gordijnen op draai-kiepramen

3x tips voor de mooiste gordijnen op draai-kiepramen

Door admin

Ben jij op zoek naar nieuwe gordijnen? Stap 1 in het kiezen van raamdecoratie is het vaststellen van de raamsituatie. Op deze manier kun je gericht zoeken naar de meest geschikte types. Niet alle soorten raamdecoratie geschikt voor draaikiepramen. Wat is er allemaal geschikt voor kiepkantelramen? Wij helpen jou graag met de mooiste gordijntips voor kiep-kantelramen.

Plisségordijnen voor draai-kiepraam

Plisségordijnen zijn tijdloze en veelzijdige raamdecoratie en zijn gemakkelijk in gebruik. Met een top down bottom up plissés op maat kun je steeds weer jouw gewenste lichtinval bepalen. Kies voor transparant of semi-transparante stof. Je hebt veel vrijheid om de lichtinval te bepalen en het doek naar wens op te hangen:

  • Het doek vrij hangen op ooghoogte (in het midden van het raam)
  • Het doek helemaal openen voor meer licht en zonwarmte
  • Het doek helemaal sluiten voor meer isolatie en privacy

Een transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. Je krijgt zo voldoende daglicht binnen, maar de plissé haalt de scherpte uit het zonlicht. In een ruimte als de keuken of de woonkamer is het prettig als je veel licht hebt.

Jaloezieën met zijgeleiding

De tijdloze jaloezieën, iedereen kent ze wel. Het zijn horizontale lamellen en kunnen uit verschillende materialen bestaan, zoals hout, stof of aluminium. Jaloezieën kun je kantelen en zo kun je zelf eenvoudig de lichtinval en mate van privacy bepalen.

Lang konden jaloezieën alleen op standaard ramen worden opgehangen. Maar sinds kort zijn er ook aluminium jaloezieën op maat die geschikt zijn voor kiep-kantel ramen! Top down bottom up jaloezieën zijn uniek en nieuw op de markt. Het is eenvoudig te monteren en verkrijgbaar in allerlei populaire kleuren.

Kiep-kantelraam rolgordijnen

Rolgordijnen op maat zijn geschikt voor alle type ramen. Doordat je zelf tijdens het samenstellen van het rolgordijn zelf de gewenste toevoegingen kunt doen, is het zo’n flexibel product. Voeg een staaldraad als zijgeleiding toe. Dit is normaal gesproken al handig als je wilt dat het rolgordijn strak blijft hangen, maar met name bij draai-kiepramen is het onmisbaar.

Het stalen draad zit vast aan de bovenkant en loopt door de onderlat. De onderkant van het stalen draad zet je vast op het kozijn of de muur. De zijgeleiding zorgt ervoor dat het product netjes op zijn plaats blijft hangen en zodat het niet gaat klapperen als het waait.

Ook interessant!