Home Kunst in Beeld Dol op buiten eten?

Dol op buiten eten?

Door admin

Een zwoele zomeravond samen met vrienden en familie om een knisperende vuurschaal en een lekker stukje vlees of gegrilde groenten. Oh ja, en vergeet vooral niet dat lekkere drankje erbij. Dat is een buitenbeleving waar iedereen gelukkig van wordt.

Een gezellig zomervuur

Als het zomer is wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van het buiten zijn. En het liefst ook nog een beetje warm en behaaglijk. Een vuurschaal is dan een geweldige uitkomst. Het knapperende vuurtje brengt niet alleen warmte maar ook gezelligheid. Wil je die gezellige zomeravond nou helemaal naar een hoger niveau tillen? Dan is een bbq rooster speciaal ontworpen voor een vuurschaal echt ideaal! Door het halfronde rooster is het bijvullen van het hout nog steeds mogelijk. Dat vuurtje blijft dus lekker branden. En jouw vlees wordt lekker gaar. En dit keer valt je vlees ook niet in het kolengruis of in het vuur. Het Esschert Design barbecuerooster zit namelijk stevig vast dankzij de pinnen. Dus kapseizen van het kostbare vlees is er niet meer bij. 

Een barbecue met sfeer! 

Heerlijk zo’n barbecue avondje met vrienden en familie. En je kunt alles ook zo lekker laten staan buiten. Want na een avond lekker eten en drankjes drinken is dat opruimen niet echt meer een optie. Dat kan de volgende dag ook nog wel. En dat doe je natuurlijk ook braaf de volgende ochtend met je brakke koppie. Alleen na een paar weken als je op het punt staat om de barbecue weer aan te slingeren dat dat rooster zo smerig is. Die kun je zo dus echt niet gebruiken! Wat nu gezongen? Je kunt de tuinslang erop zetten maar dat gaat je niet veel verder brengen. Hierna volgen enkele tips, zodat jij weer met een fris en schoon rooster kunt barbecuen. 

Hoe krijg ik mijn barbecue rooster weer schoon?

Wil je met zo min mogelijk inspanning je barbecuerooster schoon zien te krijgen. Dan leg je hem gewoon lekker een nachtje in het gras. Door de dauw die in het gras ontstaat weken de etensresten los en veeg je deze er de volgende dag moeiteloos af. Dat scheelt een hoop tijd en inspanning. Je kunt het ook een tikkeltje agressiever aanpakken door het rooster met een halve citroen in te wrijven. Laat het sap twee uurtjes intrekken en je veegt de etensresten er gemakkelijk af met een sponsje.  Nog een laatste gouden tip. Smeer het rooster in met olie zodat je rooster niet eens de kans krijgt om flink aan te koeken. Een laagje olie houdt ook meteen de roest buiten de deur! Zo heb je extra lang plezier van je barbecue. 

Ook interessant!