Home Kunst in Beeld Een modern tuinhuis als kunst in je tuin

Een modern tuinhuis als kunst in je tuin

Door admin

Een modern tuinhuis als kunst in je tuin

Kan jouw tuin ook wel wat kunst gebruiken? Dan zijn er meerdere opties om je tuin wat meer sfeer te geven. Je kunt gaan werken met diverse planten, beelden, tuinposters.. óf je kiest ervoor om een modern tuinhuis te laten plaatsen waarin je heerlijk kunt ontspannen terwijl je een geweldig uitzicht hebt!

Tuinhuis

Bij het woord tuinhuis denk je waarschijnlijk meteen aan een houten hutje waar fietsen, tuingereedschap en allerlei rotzooi staat opgeslagen. Maar niets is minder waar als we het over een tuinhuis modern hebben. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Als je een wit huis hebt kun je kiezen voor een prachtig wit tuinhuis met veel glas, donkere kozijnen en taupe kleurige details. Kenmerkend aan een tuinhuis in moderne stijl is het gebruik van veel glas, waardoor er veel lichtinval is, je een super uitzicht hebt én het in de winter sneller opwarmt. Het werkt namelijk een beetje als een kas. Geen zorgen, er wordt gebruik gemaakt van glazen schuifdeuren die in de warme zomermaanden helemaal opengezet kunnen worden voor een heerlijk zomers briesje. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van glazen wanden, wordt het ook wel een tuinkamer genoemd.

Verschillende soorten

Zoals we al zeiden zijn er tal van verschillende soorten tuinhuizen, waardoor je er je eigen kunstwerkje van kunt maken. Allereerst kun je kiezen wat voor dak je wilt. Kies je voor een eenvoudig, plat dak, zodat er zo min mogelijk uitzicht verloren gaat vanuit je huis of kies je voor een tuinhuis met meer karakter zoals een schilddak of een kapschuur. Behalve het dak kies je natuurlijk ook voor het gehele ontwerp van het tuinhuis. Wil je deze aan twee zijden volledig dicht hebben en de andere twee zijdes bedekken met glazen schuifdeuren of wil je aan alle zijden glas? Je kunt er ook voor kiezen om één of meerdere zijdes met glas te doen en dan met shutters aan de buitenkant. Zo kun je de shutters dicht kantelen als de zon fel schijnt.

Extra opties voor je tuinhuis

Het ontwerpen van een tuinhuis kan volledig naar eigen smaak en kan hierdoor ook perfect aansluiten op het ontwerk van uw huis, hoe modern deze ook is. Om de tuinkamer ook ’s winters heerlijk te laten aanvoelen, kun je ervoor kiezen om het gebouw te laten isoleren. Zo houdt het de warmte beter vast. Dit kan door dak- en wandisolatie te plaatsen en te kiezen voor dubbelglas in de glazen wanden of ramen. Om warmte te creëren in het tuinhuis, kun je een sfeertafel, sfeerhaard of vuurschaal laten plaatsen. Zoals de naam al zegt geeft dit extra sfeer aan je ruimte en natuurlijk een fijne warmte.

Inrichten van je tuinkamer

Is al het exterieur geregeld? Dan is het tijd om te gaan inrichten! Je kunt kiezen voor tuinmeubels, zoals een loungeset van rotan. Deze kunnen dan ook buiten geplaatst worden, mocht je dit willen. Toch wordt er vaak ook gekozen om gewoon interieur dat bedoeld is voor een binnenruimte te gebruiken. Het staat immers overdekt en het is een groot deel van de tijd volledig afgesloten. Als het in de zomer een keer openstaat kan dit ook geen kwaad. Houdt wel rekening met de kleurechtheid van stoffen van banken of stoffen wanneer deze niet voor buiten bedoeld zijn. Door de vele glazen wanden komt er veel zonlicht binnen, wat sommige stoffen kan laten verkleuren. Verder kun je het tuinhuis nog aankleden door middel van kunst. Zo maak je het volledig naar eigen smaak en kun je er nog jaren optimaal van genieten!

Ook interessant!