Home Kunst in Beeld Je tuin sfeervoller te maken door middel van kunst

Je tuin sfeervoller te maken door middel van kunst

Door admin

Kunst is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je je tuin gezelliger en sfeervoller wilt maken, toch kan het er echt aan bijdragen. Normaliter gebruiken mensen mooie bloemen en planten om hun tuin sfeervoller te maken, of ze leggen een vijver aan met een mooie fontein of een watervalletje. Toch is er veel wat je met kunst kunt doet in je tuin, wij geven je een paar ideeën.

Muurposters en andere wanddecoratie

Met muurposters kan je iets op een eenvoudige manier heel snel sfeervoller maken, vaak gebruiken mensen deze muurposters bij een tuinhuisje of een afhang. Muurposters zijn in veel verschillende maten beschikbaar en zijn onder andere te koop bij Warentuin. Het wordt aangeraden om deze muurposters zoveel mogelijk in de schaduw op te hangen, door de uv-straling van de zon zullen ze na verloop van tijd verkleuren. Er zijn ook andere vormen van wanddecoratie, mooie houten of metalen panelen met daarop een afbeelding, spreuk of andere versieringen zijn ook mooi om aan muren of schuttingen te hangen, zeker in combinatie met mooie groene planten kan dit heel mooi zijn.

Waterornamenten

In veel tuinen zal je waterornamenten tegenkomen, dit zijn beeldjes in veel verschillende vormen en maten met een waar constant water vanaf stroomt. Deze hebben altijd een ingebouwde pomp waarmee er een constant waterstroom is. Deze waterornamenten worden vaak naast vijvers geplaatst, bijvoorbeeld in een kikkervorm of juist een waterval, maar ze kunnen ook gewoon los in de tuin worden gezet. Een mooi waterornament die eruit ziet als een stapel stenen waar constant een waterval overheen loopt omringt door mooie bloemen en planten is een heel mooi schouwspel, er zijn echter ook veel waterornamenten die er juist heel modern uitzien, voor ieder wat wils dus.

Beelden en andere kunst

Je kan natuurlijk ook gewone stille beelden en andere vormen van kunst in je tuin zetten, deze zijn er in een ontzettend groot aantal varianten, soorten, maten en soorten materialen. Tuincentra’s en andere tuinwinkels hebben vaak ook een heel groot scala aan beelden en andere kunstvoorwerpen. Mocht het voorkomen dat je een heel specifiek iets wilt hebben voor in de tuin, dan kan je ook contact opnemen met een kunstenaar. Kunstenaars maken heel vaak dergelijke kunstvoorwerpen voor hun klanten die ze in hun tuin of huis willen gebruiken, het is een groot deel van hun inkomen.

Ook interessant!