Home Kunst in Beeld Het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde producten

Het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde producten

Door admin

Het verschil tussen geraffineerde en ongeraffineerde producten

Wanneer je jezelf een beetje gaat verdiepen in gezonde voeding en goede verzorgingsproducten, kom je al snel in aanraking met de termen geraffineerde en ongeraffineerde producten. Er wordt vaak gezegd dat je het beste voor ongeraffineerde voeding en producten kunt gaan. Maar wat is nou precies het verschil tussen geraffineerd en ongeraffineerd? En waarom kun je beter ongeraffineerde voeding eten en ongeraffineerde sheaboter opsmeren? Wij maken dat hier duidelijk voor je. 

Wat betekent ongeraffineerd?

Ongeraffineerd is het tegenovergesteld van geraffineerd. Dat betekent dat het product zo min mogelijk, of soms zelf helemaal niet is bewerkt in de fabriek. Deze producten staan zo dicht mogelijk bij de natuur en zo worden ook de meeste vitamines, vezels en mineralen in de producten behouden. Onder deze producten vallen onder andere ongeraffineerde shea butter, groenten, noten en zaden en olien van deze noten en zaden en zo kun je er nog wel wat opnoemen. De hierboven genoemde producten staan erg dicht bij de natuur. Ze hebben een positieve invloed op ons lichaam, wanneer we het eten of opsmeren. Probeer daarom eens zoveel mogelijk geraffineerde producten die je vaak gebruikt te vervangen voor een ongeraffineerde variant. Wanneer je dit uitprobeert zal je de voordelen gaan merken. 

Wat betekent geraffineerd?

Het woord geraffineerd is afgeleid van het woord raffineren, dit betekent fabrieksmatig bewerken. Daarom wordt er met geraffineerde producten vaak bedoeld dat deze zijn bewerkt in een fabriek. Bij voeding is het dan zo dat het in de fabriek zo gemaakt is dat jij er zelf bijna niks meer aan hoeft te doen. Het enige wat je moet doen, is het opwarmen of soms zelf alleen de verpakking eraf halen. Voorbeelden hiervan qua eten zijn snoep, chips en kant en klare maaltijden. Voorbeelden op het gebied van verzorgingsproducten zijn shampoos of bodylotions met veel geur- en kleurstoffen. Hoewel bijna alle mensen deze producten lekker vinden smaken en/of ruiken, zijn ze een stuk minder goed voor je lichaam en het milieu. Dat komt doordat veel gezonde stoffen tijdens het productieproces uit het product worden gehaald en er slechte stoffen worden toegevoegd. Belangrijke stoffen die er zowel uit worden gehaald zijn; mineralen, vitaminen en bij voeding goede voedingsstoffen.

 

Ook interessant!