Home Kunst in Beeld Hoe houd je je auto in goede staat

Hoe houd je je auto in goede staat

Door admin

Een auto blijft toch wel het makkelijkste vervoersmiddel van Nederland. Dat staan in de bus en zitten in een bomvolle trein is toch een stuk minder aantrekkelijk als je gewoon lekker in je eigen warme auto naar je werk toe kunt. Lekker warm en comfortabel is dat. Maar dan hoort je auto wel in een goede staat te zijn! 

Vul zelf vloeistoffen bij

Dingen zoals je olie, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof kun je gelukkig zelf bijvullen! Doe dit ook omdat je anders tegen best wat problemen aan kan lopen. Mocht je bijvoorbeeld je olie niet goed bijhouden en die mocht op zijn, kan het een enorm dure grap gaan worden! Zorg er dus voor dat je dit allemaal goed bijhoud. Al de vaten waar die vloeistoffen in moeten kun je vinden onder de motorkap. Zorg ervoor dat je bij de koelvloeistof oplet dat je deze niet zomaar openmaakt. Deze heeft namelijk tijd nodig om op de juiste temperatuur te komen voordat je die openmaakt. 

Regelmatig onderhoud laten plegen

Ook Al rij je er zo voorzichtig mogelijk mee en vul je zelf alles op tijd bij, auto’s hebben gewoon nu en dan onderhoud nodig in de garage. Hier zijn gelukkig wel mijlpalen voor voor wanneer. Nieuwe auto’s moeten om de 40.000 kilometer naar de garage en oudere auto’s om de 10.000 kilometer. Dit is nogal een verschil en kan ook aardig in kosten oplopen als er elke keer wel wat mis is. Rijd je bij wijze van een dikke porsche, moet je hem wel bij een vakgarage laten onderhouden. Procar Tilburg kan zorgen voor professionele porsche onderhoud

Kies je weg goed uit

Het is natuurlijk logisch dat je op lekker nieuw asfalt minder snel je auto zal beschadigen of slijten dan op een oud grindpad. Daarom is het verstandig om je weg goed uit te kiezen. Af en toe is het verstandiger om een kleine omweg te nemen om zo je auto te sparen. Het kost je misschien een kwartiertje langer maar is uiteindelijk veel beter voor je auto. Uiteindelijk dus ook voor de portemonnee!

Ook interessant!