Home Kunst in Beeld Wat te doen met een lege, kale muur?

Wat te doen met een lege, kale muur?

Door admin

Je kent het wel; je bent net verhuisd of wil een verandering aanbrengen in het huis waar je nu woont. Je moet van alles verzinnen en daarbij komt niet alleen kijken dat je een andere indeling kan toepassen, je kan ook andere dingen aan de muur hangen. Een grote lege muur is niet iets leuks om naar te kijken, en de hele muur vol zetten met planten is vaak ook niet de gezelligste optie. Er zijn verschillende manieren en trends om je lege muur op te vullen en op deze manier te zorgen voor een fijne sfeer in huis.

Teksten en letters

Je kan gaan voor teksten en letters waarbij je dus iets op de muur ‘schrijft’. Dit kan in verschillende vormen; je kan bijvoorbeeld een tekst op de muur laten schilderen of gebruik maken van een muursticker. Op deze manier kan je een quote verwerken in je interieur. Dit kan je uiteraard ook doen door een poster op te hangen, maar tegenwoordig zie je veel vaker dat dit gebeurt in een lichtbak of door middel van een letterbord. Deze twee opties kan je namelijk ten alle tijden veranderen, waarmee je leuk kan spelen met woorden en met je inrichting. Daarnaast heb je ook neon lichtsnoeren die steeds meer aan bod komen, maar dat kan je natuurlijk niet zomaar aanpassen.

Foto’s voor een persoonlijk tintje

Het gebruik van foto’s kan prachtige resultaten opleveren. Denk nu niet meteen aan een portret van jezelf boven de bank, dat is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Wel kan je bijvoorbeeld verschillende maten fotolijsten met elkaar combineren voor een speels effect. Daarbij kan je een kijkje nemen bij bijvoorbeeld fotolijsten-online.nl, zij hebben allemaal verschillende materialen en soorten en maten waarmee je een prachtige wand kan creëren. Neem ook eens een kijkje op Pinterest voor dit soort wanden, daar vind je prachtige voorbeelden.

Maak gebruik van wandplanken

Daarnaast kan je ook gebruik maken van wandplanken. Dit zijn uiteraard planken die je aan de muur vast maakt. Hier kan je vervolgens dingen op zetten, van kaarsjes tot boeken tot planten. Ook kan je hier eens kijken naar het plaatsen van een foto op een plank, door middel van een fotolijst op a4 formaat. Door het gebruik van een wandplank waar je verschillende dingen op kan zetten, krijg je veel afwisseling in huis en kan je bijvoorbeeld ook makkelijk van kleurenpalet wisselen in de aankleding. Zo kan je met kerst zorgen voor lichtjes en een mini boompje op de plank, terwijl je dat in het voorjaar uiteraard weer in de kast zet.

Ook interessant!