Home Kunst in Beeld Hoe kan je siergras onderhouden en welke moet je kiezen

Hoe kan je siergras onderhouden en welke moet je kiezen

Door admin
siergrassen

Als je je tuin wilt veranderen, en Nieuw Leven in wil blazen. Dan denk je niet snel aan siergras. Siergras wordt nog wel eens ondergewaardeerd. Terwijl siergras je Tuin Compleet en af kan maken. Maar hoe kan je siergras nou onderhouden en wat is de beste manier om het siergras te kunnen onderhouden.

Siergras dat groen blijft

Als je voor siergras kiest, en je wilt dat het langer goed blijft. Dan wil je er zoveel mogelijk van kunnen genieten. Het is nou eenmaal een feit, tot veel soorten siergras uiteindelijk een beetje bruin kan worden. Maar er zijn ook veel siergrassen, die voor grotendeels groen blijven dus ook in de wintermaanden. Of het siergras nou groen blijft of niet, het wordt altijd aangeraden om het siergras om de drie of vier jaar te vernieuwen. Als je dat niet doet zal het siergras uiteindelijk volledig afsterven, en verouderen. Dus als je van groen houd dan heb je bijvoorbeeld de carex oftewel de zegge. Dit type siergras is mooi in alle seizoenen, en groeit ook supergoed in de schaduw. Als je kiest voor Luzula’s, dan heb je ook siergras dat heel goed in de schaduw kan groeien. Dit type siergras wordt vooral gebruikt onder bomen of struiken. Als je op, siergrassen kijkt. Zie je dat er nog veel meer soorten siergrassen zijn, die goed bloeien in alle seizoenen.

Siergras snoeien en bijwerken

Het mooie van siergras is, eigenlijk niet veel onderhoud vraagt. Daarom wordt siergras ook wel heel als heel duurzaam gezien. Het wordt wel aangeraden om pas rond eind februari begin maart te beginnen met snoeien. Het is ook een soort dat ook wel witgroen wordt genoemd. Want als je pas begint met het snoeien in eind februari of begin maart, dan heeft het de zwaarste wintertijden al meegemaakt. Het wordt aangeraden om ze tot minimaal 10 centimeter te snoeien boven de grond. Als je ze net gesnoeid heb, zien ze er niet echt levendig meer uit. Maar in een mum van tijd, zal siergras bloeien. Sterker nog, na het snoeien groeien ze tot drie weken sneller dan als je ze niet zo snoeien.

Ook interessant!