Home Kunst in Beeld Aan deze regels moet jij je houden tijdens het besturen van een drone

Aan deze regels moet jij je houden tijdens het besturen van een drone

Door admin

Het besturen van een drone wordt steeds populairder in Nederland. Het besturen van een drone kan als hobby worden gedaan of het kan ingezet worden voor werk. Er zijn steeds meer bedrijven die drones inzetten voor een onderzoek. In dit artikel lees je alle regels over, van, voor het besturen van drones.

Waar mag je vliegen?

Wat betreft het vliegen met een drone, zijn hier een aantal regels voor. Het is dus niet zo dat je overal mag vliegen met een drone, een drone kopen en gelijk overal vliegen is dus niet de bedoeling. Je mag bijvoorbeeld niet in de buurt van een vliegveld vliegen en ook niet hoger van 120 meter boven de grond. Ook is het zo dat je alleen met daglicht mag vliegen en je moet de drone ten alle tijden kunnen zien.

Overige regels bij recreatief gebruik

Er zijn ook nog een aantal andere regels over de drone zelf. Zoals eerder al benoemd, mag je niet in het donker vliegen met een drone. Een belangrijke regels is dat je alle andere luchtvaartuigen voor moet laten. Denk hierbij aan vliegtuigen, helikopters en zweeftoestellen. Het is daarom ook zo dat je uit te buurt moet blijven van ongelukken, zo kunnen traumahelikopters zonder gedoe hun werk doen. Verder is het zo dat je niet in het geheim filmopnames mag maken van iemand, ook geen foto’s.

Boetes en verzekeringen

Als jij je niet aan de regels houdt dan loop je het risico dat je een boete of waarschuwing krijgt. De hoogte van de boeten of straf ligt aan de overtreding, de boete is max €7.800. Ook kan het zijn dat de drone in beslag wordt genomen. Een verzekering voor een drone is niet verplicht, maar wel handig! Het is namelijk zo dat niet alle WA-verzekeringen de schade dekken die met een drone is toegebracht.

Ook interessant!