Home Kunst in Beeld Verschillende interieurstijlen voor in je woning

Verschillende interieurstijlen voor in je woning

Door admin

Het interieur van je woning is een van de belangrijkste zaken bij de inrichting van je woning. Heb je onlangs een huis gekocht en moet je deze ook nog helemaal opnieuw inrichten dan is het bepalen van de juiste interieurstijl dus zeer belangrijk. Heb je nog niet echt een idee hoe je dit wil gaan doen? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke stijlen op een rijtje. 

Vintage look 

Officieel wordt pas over vintage gesproken zodra iets meer dan 30 jaar oud is. Dan is het dus ook een echte vintage look. Tegenwoordig worden tweedehands meubels of accessoires ook al aangeduid als vintage. Dit is dus niet het geval. Wil je jouw woning een echte vintage look geven, zorg dan dat deze ook wordt voorzien van bepaalde voorwerpen die ouder zijn dan 30 jaar. Denk hierbij aan het plaatsen van vintage wielen van Wielenoutlet of het kopen van vintage meubelen. 

Landelijk interieur 

Bij een landelijk interieur gaat het niet zozeer over de meubels die in de woning staan. Deze zien dan er somber uit. Vaak draait het bij een landelijk interieur om elementen van het boerenleven. Denk hierbij aan enkele schilderijen of landelijke accessoires zoals bordjes met bepaalde spreuken en wijsheden die dan terugkomen. Het landelijke interieur staat vaak ook wel bekend als zacht en warm. 

Industrieel interieur 

Houd je absoluut niet van het landelijke interieur? Dan is het waarschijnlijk beter om te kiezen voor een industrieel interieur. Deze staat namelijk in contrast met landelijk interieur. Het industriële interieur is namelijk veel strakker dan het landelijke interieur. Dit type interieur is namelijk gebaseerd op de fabrieken en interieurstijlen uit de 19e en 20e eeuw. Waarbij voornamelijk materialen als beton en metaal worden toegevoegd. Dit wordt vaak aangevulde met het nodige hout aan het interieur.  

Accessoires toevoegen

Om een bepaald interieur te kunnen creëren gaat het om de details. Denk hierbij aan bepaalde accessoires of andere voorwerpen die net wat extra’s aan het interieur kunnen geven. 

Ook interessant!