Home Kunst in Beeld Kleur in je interieur

Kleur in je interieur

Door admin

Bestaat jouw huiskamer vooral uit zwarte, witte en grijze tinten? Ga dan eens voor kleur! Kleur kan lastig zijn en soms al snel schreeuwerig overkomen. Zorg er dan ook voor dat je de juiste kleuren kiest op de juiste facetten in je inrichting. 

Waar komt de zon?

Niet overal in je huiskamer is het even licht. Op de ene muur schijnt wellicht heel fel de zon, op de andere valt waarschijnlijk meer schaduw dan een zonnestraal. Bekijk welke muur de meest zon krijgt en verf deze muur een andere kleur dan je gewend bent. Als liefhebber van zwart en wit, zijn al je muren hoogstwaarschijnlijk wit omdat dit een makkelijke kleur is. Kies op de muur met zon eens voor een subtiele grijstint, als je het eng vindt om een kleur te kiezen. Mocht je er klaar voor zijn, dan kun je een fellere kleur gebruiken op die muur. 

Accessoires

Mocht je liever niet gelijk beginnen met het verven van je muren, maar een subtiele aanpak willen handhaven, bekijk dan andere opties om kleur in te brengen in je leefomgeving. Het inbrengen van kleurrijke accessoires kan al veel kleurwinst opleveren. Eventueel kun je, als je een klein budget hebt, de accessoires die je nu hebt een andere kleur verven zodat je in een handomdraai meer kleur brengt in huis. Een handige optie is het ook al om gekleurde kussens op de bank te leggen of meer kleur te brengen in de vorm van planten. Een grote groene plant in de hoek kleurt die hoek onmiddellijk op. 

Tapijten en gordijnen

Door een gekleurd tapijt neer te leggen creëer je gelijk een heel ander effect en maakt de kamer minder zwart wit. De kleur van het tapijt hoeft natuurlijk niet gelijk knalrood te zijn. Kies voor een subtiele kleur die je ook vaker terug wil zien in huis. Zo kun je namelijk de gordijnen bijvoorbeeld in hetzelfde kleurenpalet van het tapijt laten terugkomen. Een mosgroen tapijt kan er mooi uitzien op de vloer, maar minder goed bij de muren. Kies in dat geval voor een andere soort groen voor de gordijnen. Bekijk wel goed of het tapijt dan niet vloekt met de gordijnen.

Interieurstylist

Mocht je er echt niet uitkomen, dan zijn er allerlei interieurstylisten in Nederland die je hierbij kunnen helpen. Van interieurstylisten in Breda naar ontwerpers in Groningen, er zit er gegarandeerd een bij jou in de buurt. Zorg ervoor dat het klikt met de stylist en doe gedegen onderzoek naar zijn of haar stijl.

Ook interessant!