Home Kunst in Beeld Kunst voor in de slaapkamer

Kunst voor in de slaapkamer

Door admin

De slaapkamer is dé plek in het huis waar je helemaal tot rust moet kunnen kopen. Veel mensen gebruiken de slaapkamer alleen om te slapen, zei zullen er dan ook niet gelijk aan denken om allerlei kunst in de slaapkamer te plaatsen. Toch kan kunst bijdragen aan een goede nachtrust, de Been Slaapadviseurs vertelt er wat meer over.

Je wilt je er prettig voelen

De slaapkamer is voor veel mensen een soort toevluchtsoord, de plek in huis waar ze rustig op hun kunnen ontspannen, je moet je er dus wel prettig in voelen. Een kwalitatief bed en matras zijn zeer belangrijk, kunst kan hier ook aan bijdragen, voornamelijk omdat kunst een bepaalde gevoel bij iemand kan opwekken. Denk maar eens na over het gevoel dat je krijgt als je een foto ziet van een mooi wit strand met palmbomen en een helderblauwe zee, veel mensen worden daar blij en rustig van.

Psychisch effect

Mensen kunnen zelf ook een bepaalde gevoel linken aan een bepaald schilderij, een fijn psychologisch effect. Als je tijdens een bepaald gevoel veel naar een schilderij staart, dan gaat je brein deze twee dingen automatisch aan elkaar verbinden. Als je na een lange, zware dag dus voor het slapen gaat even naar dit schilderij kijkt kan je lichaam gelijk in een meer ontspannende stand komen. Aangezien je hier dan veel naar gaat kijken, is het wel zo slim om een schilderij of foto te kiezen waar je graag naar kijkt, bijvoorbeeld een foto van dat mooie strand of juist een foto die je zelf gemaakt hebt. Je hebt ook vast wel eens gehoord dat iedere kleur een bepaald gevoel kan opwekken of ergens voor staat. Zo zijn geel en oranje heel opwekkende kleuren, als je ‘s ochtends je ogen open doet ben je gelijk in een opgewekte stemming. Blauw en wit zijn weer rustgevende kleuren, ideaal voor na een zware en gestreste dag.

Combinatie met interieur

Je kan natuurlijk alles ophangen wat je wilt, veel mensen vinden het echter ook belangrijk dat het bij het interieur past. Als je er niet zeker van bent dan kan je meestal datgene wat je koopt terugbrengen, je hebt echter ook een aantal apps waarmee je gemakkelijk kan zien of dat schilderij of die foto bij je interieur past. Zo zijn schilderijen die veel natuurlijke tinten zoals terracotta en mosgroen bevatten ideaal voor interieurs met veel hout.

Ook interessant!