Home Kunst in Beeld Tips voor het inrichten van de eetkamer

Tips voor het inrichten van de eetkamer

Door admin

De eetkamer is een belangrijke plek in het huis. Elke avond komt iedereen hier even samen om gezellig te eten en te praten over hun dag. En dan is het natuurlijk wel zo leuk als de eetkamer mooi is ingericht. Zo wordt het echt een gezellige plek waar je ook zonder problemen gasten kunt ontvangen. Kan jouw eetkamer wel een nieuwe inrichting gebruiken? In deze blog geven we je een aantal tips voor het inrichten van de eetkamer. Wil je na het lezen van deze blog nog meer weten? Neem dan een kijkje in een interieurblog.

Het gebruik van de eetkamer

We snappen dat het heel leuk is om meteen inspiratie op te gaan doen en te beginnen met inrichten. Toch is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over een aantal zaken. Ga je de eetkamer elke dag gebruiken? Of alleen met speciale gelegenheden? Als je de eetkamer elke dag gebruikt is het namelijk slim om te gaan voor materialen die makkelijk te onderhouden zijn. Vooral met kleine kinderen is dit een vereiste. Als je de eetkamer slechts een paar keer per jaar gebruikt, kun je het functionele aspect buiten beschouwing laten. Ook moet je rekening houden met de grootte van de eetkamer. In een kleine eetkamer heb je weinig plek voor andere meubels, terwijl je een grote eetkamer wat gezelliger kunt maken met bijvoorbeeld een dressoir.

Een teak boomstamtafel

Een teak boomstamtafel is een echte eyecatcher die elke eetkamer gezellig maakt. Bovendien kun je een teak boomstam op maat laten maken, waardoor hij geschikt is voor elke eetkamer. Een teak boomstamtafel ziet er luxueus en natuurlijk uit en past in verschillende interieurstijlen. Zo staat deze tafel prachtig in een landelijk interieur, maar bijvoorbeeld ook in een wat stoerder industrieel interieur.

De verlichting

Ook de verlichting in de eetkamer is iets om rekening mee te houden. Bij het kiezen van de verlichting moet je altijd in je achterhoofd houden waar je de eetkamer voor gaat gebruiken. Als je ‘s avonds wil dineren, is gedimd sfeerlicht ontzettend gezellig. Maar als je ‘s ochtends de krant wil lezen aan de ontbijttafel, heb je wat meer licht nodig. Als je de eetkamer voor meerdere doeleinden wil gaan gebruiken, zijn lampen die je kunt dimmen ideaal.

Voldoende opbergruimte

Misschien heb je wel een hele hoop spullen om op te ruimen. Servies, bestek, tafellakens, servetten  en andere accessoires moeten allemaal een plekje krijgen. Als je plek hebt in je eetkamer, kun je hier een mooie kast neerzetten. Als je een prachtig servies hebt wat gezien mag worden, kun je gaan voor een kast met glazen deuren. Als de opbergruimte enkel en alleen functioneel is, kun je beter gaan voor een gesloten kast. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een combinatie van deze twee!

Ook interessant!