Home Kunst in Beeld Maak van je tuin een kunstwerk

Maak van je tuin een kunstwerk

Door admin

Wie wil het nou niet? In de zomer, lekker met een bakje koffie, in je tuin zitten en daadwerkelijk genieten van hoe je tuin eruitziet. Maar helaas, veel tuinen zien er eerder uit als opslagplaats dan als een plek waar je heerlijk in de ochtend in het zonnetje kan relaxen. Maar waarom zou je daar geen verandering in gaan brengen? In dit blog krijg je een aantal tips waardoor je van jouw tuin een kunstwerk kan maken. Zodat je elke ochtend heerlijk in het zonnetje kan zitten met een bakje koffie en kan genieten van hoe jouw tuin eruit ziet. 

Tip 1: Ontwerpen

Kunst kent zijn eisen en een ontwerp maken is daar een van. Je kan niet zomaar alles halen en dan wel zien wat er van terecht komt, dan wordt het een rommeltje. Wat je met een kunstwerk wilt doen is het eerst tot in perfectie uitwerken, zodat je daarna aan de slag kan gaan om het te realiseren. Zorg daarom allereerst dat je meet hoe groot je tuin is, om vervolgens op onderzoek uit te gaan wat je allemaal in je tuin wilt hebben. Werk dit allemaal uit en vervolgens kan je aan de slag gaan met wat je hebt. Mocht dit nou te veel werk zijn of ben je hier niet kunstzinnig genoeg voor? Dan kan je het altijd uit laten voeren door een hovenier in Almere

Tip 2: begin stapje voor stapje

Net zoals je een kunstwerk niet in een keer afmaakt, kan je jouw tuin ook niet in een keer maken. Begin daarom rustig aan stapje voor stapje. Begin eerst met wat als eerst gedaan moet worden, de grond. Zorg dat je stenen krijgt waar je stenen wilt, aarde krijgt waar je bloemen wilt planten en hout krijgt waar jij je terras wilt plaatsen. De grond is het allerbelangrijkst om mee te beginnen, omdat dit de basis vormt van je tuin. Als je basis eenmaal stevig staat, kun je verder naar de volgende stap; bouwen op de grond. Dit kan zijn dat je een boom of bloemen plant, een tuinhuisje maakt of een terras maakt, wat het ook is; je basis staat stevig dus nu kan het echte werk gaan beginnen. Als je dit eenmaal hebt gedaan is het tijd om het in detail uit te werken. Schilder je tuinhuisje, strooi houtsnippers bij je bloemetjes en installeer die lichtjes die het een mooi contrast geven in de avond. Als je dit allemaal stapje voor stapje doet weet je vanzelf van je tuin een kunstwerk te maken. Mocht dit nou te veel werk zijn? Dan kan je het altijd nog laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf in Almere. Veel plezier met je tuin als kunstwerk!

Ook interessant!