Home Kunst in Beeld Hoe zo efficiënt mogelijk een diamond painting maken?

Hoe zo efficiënt mogelijk een diamond painting maken?

Door admin
diamond painting

Wanneer je een diamond painting in huis haalt zal je natuurlijk nog wel even tijd moeten voorzien om ze daadwerkelijk te kunnen maken. Het maken van een diamond painting hoeft in de praktijk helemaal niet veel voeten in de aarde te hebben integendeel. Wel is het zo dat de manier waarop een diamond painting kan worden gemaakt in de praktijk aanzienlijke verschillen kan vertonen. Er zijn bijvoorbeeld zelfs mensen die ervoor kiezen om hun diamond painting gewoon op de sofa te maken, iets wat (geloof ons maar) helemaal geen goed idee is. Wil jij er zeker van zijn dat jij op de meest efficiënte manier jouw diamond painting kan maken? Dan is het de moeite waard om rekening te houden met onderstaande informatie!

Denk goed na over de plaats waar je ze gaat maken

Zo efficiënt mogelijk je diamond painting kunnen maken begint bij het uitkiezen van een geschikte plaats om dat te doen. In eerste instantie is het belangrijk om te kiezen voor een plaats die recht of vlak is. Het gebeurt nog steeds ongelofelijk vaak dat mensen ervoor kiezen om bijvoorbeeld hun diamond painting te maken in de sofa. Ondanks het feit dat dit uiteraard wel kan is het alles behalve praktisch. Bovendien zorgt het niet vlakke oppervlak ervoor dat de kans zeer groot is dat er één of verschillende steentjes niet goed op het canvas zullen blijven kleven met alle gevolgen van dien. Een tafel leent zich in de praktijk dan ook steeds met zekerheid nog altijd best voor het maken van een diamond painting. 

Zorg ervoor dat je voldoende licht hebt 

Een diamond painting maken is iets dat in het merendeel van de gevallen vooral ’s avonds gebeurt. Mensen hebben dan nog wat tijd over die ze graag op een ontspannende en creatieve manier willen doorbrengen. Ondanks het feit dat een diamond painting maken ’s avonds perfect tot de mogelijkheden behoort is het wel zo dat je altijd rekening dient te houden met de hoeveelheid aan licht die je ter beschikking hebt. Is er onvoldoende omgevingslicht voor handen? Dan hoeft dat echter nog niet meteen een groot probleem te zijn. Je kan er in dat geval namelijk voor kiezen om gebruik te maken van een speciaal lichtbord. 

Maak gebruik van mogelijke accessoires 

Het maken van een diamond painting kan een stuk efficiënter gebeuren op het ogenblik dat je ervoor kiest om gebruik te maken van enkele accessoires. Standaard wordt het bijvoorbeeld aangeraden om niet te proberen de steentjes gewoon met je vingers te plaatsen. In plaats daarvan wordt het aangeraden om gebruik te maken van ofwel een pincet ofwel een speciale pen. Daarnaast kan ook een diamond painting roller interessant zijn omdat deze alle steentjes in één keer op de juiste plaats aandrukt. Zo wordt voorkomen dat er zowel tijdens het maken als na afloop steentjes loskomen van het canvas. Hou er tot slot ook rekening mee dat het altijd interessant kan zijn om sorteerdoosjes in huis te halen voor je diamond paintings. Door gebruik te maken van deze doosjes kan je immers al je steentjes in verschillende kleuren op de meest efficiënte wijze sorteren. Sorteerdoosjes en nog veel meer accessoires kun je vinden op de website van Diamond painting winkel.

Ook interessant!