Home Kunst in Beeld 5 tips om een sfeervolle woonkamer te creëren

5 tips om een sfeervolle woonkamer te creëren

Door admin
Woonkamer tips

Wanneer je thuiskomt na een lange dag werken is je woonkamer de ideale plek om even heerlijk tot rust te komen. Hoe zorg je ervoor dat je je hier helemaal thuis voelt? Wij geven je vijf tips om een sfeervolle woonkamer te creëren!

Tip 1: Zet alles op een rijtje

Het is vast herkenbaar, heel veel keuzes. Wanneer je begint met het creëren van je ideale woonkamer zijn er genoeg mogelijkheden. Op verschillende online platformen zoals Pinterest valt genoeg inspiratie op te doen. Zoek daarnaast in onder andere woonmagazines naar jouw ideale inrichting. Als je alles hebt verzameld in een moodboard heb je een mooi overzicht waarna je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Tip 2: Kleur doet veel

Kleur doet veel met een woning. Wanneer je ergens binnenkomt springt kleur vaak het meest in het oog. Met de juiste kleuren zorg je voor eigenheid en gezelligheid in je interieur. Donkere kleuren staan er om bekend dat ze de woning kleiner, maar wel knusser laten ogen. Bordeauxrood, okergeel en beige zijn kleuren die je woning veel sfeer geven. Ook houttinten zorgen voor een warm gevoel, deze worden vaak geassocieerd met rust en comfort.

Tip 3: Maak de juiste combinaties

Alleen de juiste kleuren kiezen is natuurlijk niet voldoende. Nu is het tijd om je woning verder in te richten. Zorg voor een mooie in het oog springende bank, een eyecatcher doet het immers altijd goed. Rondom de bank ligt vaak een vloerkleed, deze brengt vaak ook veel warmte met zich mee. Ook de eettafel is een belangrijke meubel. Erg gaaf is een ruwe houten tafel met bruine en beige stoelen. Een openhaard is vaak erg sfeervol, niet alleen omdat het letterlijk warmte afgeeft, maar het staat natuurlijk ook gewoon heel mooi!. Het is wel belangrijk om het gehele meubilair op elkaar te laten aansluiten. Het is fijn dat de items afzonderlijk er goed uit zien, maar uiteindelijk zorgt het complete plaatje ervoor dat je een goede sfeer creëert! Kijk goed naar de kleurencombinaties die je overal deels laat terugkomen.

Tip 4: Haal kunst in huis

Nu de basis staat is het tijd om het aan te vullen. Kunst is een goede mogelijkheid! Veel mensen associëren dit met hele dure artikelen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn genoeg plekken waar je verschillende kunst voor een mooie prijs kunt binnenslepen. Met een mooi kunstwerk geef je jouw interieur in één keer kleur en persoonlijkheid. Ga jij voor een schilderij, beelden of andere kunstobjecten? Zorg er voor dat niet alle items rechthoekig zijn, dit zorgt voor minder gezelligheid. Gebruik ronde vormen als vazen, bloempotten en krukjes. Naast kunst zijn er ook genoeg andere mogelijkheden om je interieur aan te vullen met leuke accessoires. Door verschillende soorten verlichting kun je makkelijk variëren van licht naar donker en zo je ideale sfeer creëren!

Tip 5: Maak het af

Om je interieur helemaal af te maken mag raamdecoratie niet ontbreken. Waveplooi gordijnen zijn erg stijlvol en geven je interieur een rustig, maar modern karakter. Dit gordijn hangt onder de rails en blijft dankzij speciale runners perfect in vorm. Het heeft een golvende vorm, vandaar de naam waveplooi. Daarnaast zijn ook goedkope duo rolgordijnen een goede optie. Hier wisselen stof- en gaasbanen elkaar af waardoor deze voor elkaar langs bewegen. Zo is het dus mogelijk te spelen met lichtinval en de mate van privacy. Voor de afwerking kan een RVS ketting gebruikt worden.  Goedkope vouwgordijnen geven sfeer aan elk interieur en zijn verkrijgbaar in veel trendy kleuren.

Tijdens het inrichten van een sfeervolle woonkamer is het dus belangrijk rekening te houden met verschillende factoren. Maak voor jezelf eerst een duidelijk overzicht om makkelijker tot een keuze te komen. Zorg daarnaast voor de juiste kleurencombinaties, meubilair dat op elkaar aansluit, aangevuld met wat kunstartikelen en de juiste raamdecoratie. Veel succes en met het gebruik van deze tips zit jij straks zeker in een sfeervolle woonkamer!

Ook interessant!