Home Kunst in Beeld Reclame maken voor je bedrijf: 3 handige tips

Reclame maken voor je bedrijf: 3 handige tips

Door admin

Ben je net een eigen bedrijfje gestart? Dan zijn er ontzettend veel dingen die je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een budget, maken van een website en het opzetten van een reclamecampagne. Met reclame kun je je doelgroep bereiken en een specifieke boodschap over brengen. In dit artikel geven we je drie handige tips voor het maken van reclame voor je nieuwe bedrijf.

Wat is het doel?

Voordat je een reclamecampagne opzet, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat wil je nu eigenlijk bereiken? We adviseren om een aantal concrete doelen te formuleren. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de naamsbekendheid of het verkrijgen van unieke website bezoekers. Denk vooral niet te groot en blijf realistisch. Naast het doel zul je de boodschap die je wilt overbrengen moeten bepalen. Leg je de nadruk op kwaliteit en wil je overkomen als de beste aanbieder op een bepaald gebied? Of kies je voor een hele andere strategie? Denk vooral goed na en maak geen overhaaste beslissingen.

Online reclame: advertenties

Tegenwoordig doen we bijna alles via het internet. Als we op zoek zijn naar een specifiek product of bedrijf plaatsen we gelijk een zoekopdracht op Google. Om deze reden is het belangrijk dat je zichtbaar bent en snel wordt gevonden in de zoekmachine. Je kunt ervoor kiezen om een betaalde advertentie te plaatsen bij bepaalde zoekwoorden, zodat jouw website bovenaan komt te staan. Je bepaalt per klik en kunt een specifiek dag- of weekbudget opstellen. Daarnaast is het belangrijk dat je website aan een aantal belangrijke SEO-aspecten voldoet. Als dit het geval is, wordt jouw website hoger getoond in de zoekresultaten zonder dat je hiervoor hoeft te betalen.

 

Vergeet offline niet!

Offline reclame mag je zeker niet links laten liggen. Een combinatie van online en offline reclame zorgt voor de beste resultaten. Heb je een fysieke winkel waar je je producten verkoopt? Zet dan bijvoorbeeld een groot bord voor de deur, zodat mensen je herkennen. Dit kan een krijtbord zijn of een basic stoepbord waar een poster in kan worden geplaatst. Display materialen bestellen doe je gemakkelijk en snel online. Het is natuurlijk ook mogelijk om flyers te drukken en deze te gebruiken als offline reclame.

Ook interessant!