Home Kunst in Beeld Verschillende zakelijke portretten

Verschillende zakelijke portretten

Door admin

Zakelijke profielfoto’s zijn ideaal om te gebruiken voor je CV, voor op LinkedIn en ook voor op de website van je bedrijf. Zakelijke profielfoto’s geven potentiële werknemers of klanten een eerste indruk en zeker in het bedrijfsleven is dat erg belangrijk. Veel mensen kiezen er dus ook voor om een zakelijke profielfoto te laten maken, of het nou van hun werknemer moet of omdat ze er zelf graag één willen hebben voor LinkedIn of voor op de CV. Je hebt verschillende soorten zakelijke portretten of profielfoto’s, een fotostudio uit Utrecht vertelt er welke dat allemaal zijn.

Studio profielfoto’s

Studio profielfoto’s zijn de zakelijke foto’s die je heel veel ziet, deze worden in een studio geschoten en staan bekend over dat ze heel rustig en neutraal zijn. De foto’s krijgen uniformiteit doordat de belichting, achtergrond en uitstraling hetzelfde is. Dit is een voordeel voor bedrijven die meerdere werknemers op de website willen zetten, ook worden ze veel gebruikt voor in de pers. 

Buiten profielfoto’s

Met een buitenopname kan je laten zien waar de foto genomen is, dit kan je doen als je bijvoorbeeld je kantoorpand op de achtergrond wilt laten zien. Een groot nadeel is echter dat de fotograaf natuurlijk geen invloed heeft op het weer, de belichting kan dus elk moment heel anders worden. Wanneer je graag uniformiteit op je website wilt hebben dan is dit natuurlijk geen goede keuze, het is namelijk niet goed wanneer op de ene foto de zon fel schijnt terwijl de andere foto heel donker is door bewolking.

In actie profielfoto’s

Bij deze profielfoto’s worden de modellen gefotografeerd terwijl ze hun daadwerkelijke beroep uitoefenen. Denk maar eens aan een schilder die aan het schilderen is, een metselaar die een steen aanbrengt en of bakker die brood aan het bakken is. 

Omgeving profielfoto’s

Hierbij ligt de nadruk zoveel mogelijk op het model, maar zal de fotograaf proberen om de omgeving wel te laten spreken. De fotograaf kan deze foto’s bijvoorbeeld nemen in de centrale hal van het kantoor, in een oude fabriek of andere relevante locatie voor het bedrijf. Het grote nadeel hiervan is het feit dat je ook hierbij minder controle hebt over over de belichting, hoewel een ervaring fotograaf hier prima mee om moet kunnen gaan. 

Ook interessant!