Home Wonen Wat moet er geregeld worden wanneer er iemand komt te overlijden?

Wat moet er geregeld worden wanneer er iemand komt te overlijden?

Door admin

Wat moet er geregeld worden wanneer er iemand komt te overlijden?

Als er iemand in je omgeving komt te overlijden, dan maakt dit je van slag. Je moet het verlies verwerken en een goed afscheid is hiervoor van groot belang. De eerste periode na het overlijden staat voor de dierbaren vaak in het teken van de begrafenis. De begrafenis moet dusdanig georganiseerd worden dat het voor iedereen fijn voelt. Na de begrafenis (of crematie) zijn er een aantal andere zaken die geregeld moeten worden. Zo is het onder andere van belang dat de woning van de verloren dierbare in de juiste staat wordt gebracht. 

Laat de woning ontruimen

Het merendeel van de mensen die komen te overlijden en een huis nalaten, zijn al op leeftijd. In veel gevallen zorgt een ouderwetse inrichting ervoor dat een woning niet snel gekocht wordt. Maandelijks dienen alle vaste lasten wel betaald te worden en dat bedrag kan na verloop van tijd hoog oplopen. Het is daarom zeer aan te raden om de woning te ontruimen.

 

Een woningontruiming Rotterdam kun je ook laten doen door een bedrijf. Hiermee bespaar je een hoop tijd en bovendien komen er dan minder emoties bij kijken. Om tot de juiste partij te komen, is het verstandig om bij meerdere bedrijven een gesprek in te plannen. Vraag naar de werkwijze en kies de partij waarbij jij het prettigste gevoel hebt. 

 

Voordat je de woningontruiming laat plaatsvinden, is het verstandig om de woning nog een keer te bezoeken. Kijk of er nog spullen zijn die je graag mee naar huis neemt. Dit kan gaan om spullen met een emotionele en/of financiële waarde. 

Herstel eventueel de schades

Als er lang in de woning is geleefd dan is de kans groot dat er sprake is van schade. Zo kunnen er bijvoorbeeld kleine gaten of scheuren te zien zijn. Net als bij de ontruiming kun je er hierbij ook voor kiezen om de werkzaamheden uit te besteden aan een andere partij. Geef aan wat je graag wilt opknappen en maak duidelijke afspraken. Qua afspraken kan je denken aan de prijs, maar ook de datum. Veel klusbedrijven hebben het momenteel namelijk erg druk en het zou balen zijn als jij hier de dupe van wordt. Door dit op papier vast te leggen, voorkom je dat de afspraken uiteindelijk niet of maar gedeeltelijk worden nagekomen. Daarnaast weet je in dat geval vooraf beter waar je aan toe bent en dat is prettig. 

 

Ook is het mogelijk om je gehele bedrijf mee te verhuizen.

Ook interessant!