Home Wonen Wat moet je doen als je schade hebt aan je dak?

Wat moet je doen als je schade hebt aan je dak?

Door admin

Helaas hebben we in Nederland steeds vaker te maken met hevige regenval en zeer sterke stormen. De daken van Nederlandse woningen zijn niet tegen dit weerbestendig, waardoor de daken sneller zullen verslijten. Ook komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat dakbedekking scheurt door langdurige droogte. Dit zijn dus allemaal redenen waarom het verstandig is om je dak regelmatig te laten inspecteren door een dakdekker. Zo is het mogelijk om vroegtijdige verslijting en beschadigingen op te sporen en daarmee erger te voorkomen. Maar wat doe je precies als je al schade aan je dak hebt? 

 

Laat een inspectie uitvoeren 

Druipt het water bij de zolder naar binnen of liggen er elke ochtend plassen water op de vloer van de garage? Dan is de kans zeer groot dat je last hebt van lekkages en het is belangrijk om in dat geval direct actie te ondernemen. Ook als je vermoedt dat je last hebt van andere vormen van dakschade, is en blijft het belangrijk om actie te ondernemen. Je kunt dit doen door contact op te nemen met een dakdekker bij jou in de omgeving. Een dakdekker zoals BRNC Dakwerken bepaald aan de hand van je verhaal en opgelopen schade of er spoed achter zit. Mocht de dakdekker vinden dat er spoedig naar gekeken moet worden, dan kan er in veel gevallen binnen enkele uren al een dakdekker langskomen om je dak te inspecteren. 

 

Het repareren van je dak

Wanneer een dakdekker langsgekomen is om een inspectie uit te voeren, zal de dakdekker een rapport opstellen met de gevonden schade aan je dak. Aan de hand van dit rapport word ook bepaald wat er moet gebeuren om je dak te herstellen. Hierbij kan je denken aan kleinschalige dakreparaties, maar het komt ook weleens voor dat een dak opnieuw bedekt moet worden. Dit heeft in veel gevallen te maken met dat het dak zodanig versleten is, dat je op de lange termijn goedkoper uit bent om het dak opnieuw te laten bedekken. 

 

Voor isolatie kun je ook bij een dakdekker terecht 

Veel mensen denken dat een dakdekker alleen gespecialiseerd is in het bedekken en repareren van daken, maar dit is onjuist. Een dakdekker kan je ook goed helpen met het isoleren van het dak van je woning. Dit is tegenwoordig erg belangrijk, vooral als je geld wilt besparen op je energierekening. Door je dak te isoleren, blijft de warmte in je woning waardoor je minder hoeft te stoken. 

Ook interessant!