Home Kunst in Beeld 3 tips voor het versturen van pakketjes

3 tips voor het versturen van pakketjes

Door admin
pakket

Ben je net een eigen webshop begonnen? Dan krijg je vast en zeker te maken met het versturen van pakketjes. Of dit nu brievenbuspakketjes of grote breekbare pakketten zijn; het is belangrijk dat het goed wordt verpakt. Zonder de juiste verpakking heb je namelijk kans dat het product onderweg wordt beschadigd en dit wil je natuurlijk niet. In dit artikel geven we je drie tips voor het juist verpakken van pakketjes. 

Verpakken en adresseren

Als eerst begin je met het verpakken en adresseren van het pakket. De pakketten worden bij de bezorgingsdienst vervoerd op lopende banden en vervolgens op elkaar gestapeld. De verpakking moet dus wel tegen een stootje kunnen. Gebruik daarom de juiste doos of verpakking met de nodige bescherming. Zorg ervoor dat je het adres van de ontvanger op de juiste manier vermeld. Dit kun je digitaal doen, maar het kan ook gewoon met de hand worden geschreven. Let op dat je het retouradres niet vergeet op te schrijven. 

Een breekbaar pakketje

Ga je een breekbaar pakketje verzenden? Aangezien het product snel stuk kan gaan, is het nog belangrijker dat je het goed verpakt. Gebruik het liefst een nieuwe kartonnen doos voor de verzending. Voor een fragiel pakket raden we je een doos met dubbele wand aan. Vervolgens is het van belang dat je deze goed vult. Een doos met een breekbaar product moet je eigenlijk helemaal vullen. Doe dit bijvoorbeeld met piepschuim. Daarnaast raden we je aan om tape met waarschuwing te gebruiken. Zo weet de bezorgingsdienst dat zij extra voorzichtig met het pakketje om moeten gaan. Let op dat je wel voor breekbaar tape kiest, anders krijgt de klant de doos niet goed open. 

Uiterlijk is belangrijk

Als je het pakketje goed hebt verpakt, kun je nog wat tijd besteden aan het uiterlijk. Als de klant het pakketje binnen krijgt, wil je een goede eerste indruk achterlaten. Als deze beschadigd is, zal hij of zij gelijk minder tevreden zijn. Kies bijvoorbeeld voor een breekbaar tape met logo. Zo kan iedereen gelijk zien waar het pakketje vandaan komt. Daarnaast is het ook nog een idee om een speciale doos te kiezen in de stijl van jouw bedrijf. Zo maak je het verzenden van pakketten een echt feest.

Ook interessant!