Home Kunst in Beeld Waarom kiezen voor een gietvloer

Waarom kiezen voor een gietvloer

Door admin

Een gietvloer is een egale vloer met een strak design en een prachtige uitstraling. Het ziet er modern en industrieel uit en er zijn talloze opties om precies bij jouw interieur en stijl te passen. Bovendien zijn gietvloeren geluiddempend en vloeistofdicht. De vloeren zijn naadloos, waardoor het er super strak uitziet. Bij Kunststof-gietvloer.nl kun je zelf zien hoe de verschillende vloeren eruit zien. Zo kun je vloercoating zien, epoxyvloeren en pandomo vloeren. Maar ook betonlook, woonbeton en cementgebonden gietvloeren. 

Opties voor gietvloeren

Er zijn verschillende kleuren gietvloeren. Bij Gietvloer Rotterdam kun je ten eerste kiezen uit mat of hoogglans. Zo weet je zeker dat de vloer past bij de stijl die jij wil in je huis of bedrijfspand. Daar bovenop kun je kiezen voor een RAL-kleur of een kleur uit de serie van Sikkens. De opties voor gietvloeren zijn zeer breed. Woonbeton is ontwikkeld voor interieurs waarbij esthetiek belangrijk wordt geacht. Vloercoating heeft een extra design-look aan de vloer. Cementgebonden gietvloeren zijn een topkeuze als het om ontwerp gaat.

De prijsopbouw

De basis voor de prijsopbouw van een gietvloer is dat de prijs lager wordt naarmate de oppervlakte groter wordt. Dus hoe groter de ruimte, hoe kleiner de prijs per vierkante meter. Dit gaat wel om één aaneengesloten ruimte. Het gaat dus niet om verschillende kamers of kantoren bij elkaar opgeteld in vierkante meters. Vanzelfsprekend verschillen de materialen voor de vloeren ook in prijs. Zo is een epoxycoating vloer het goedkoopst, gevolgd door een epoxyvloer. Woonbeton is het duurst. Ter vergelijking: een epoxy coatingvloer kost 28 euro bij ruimtes van 51 tot 100 vierkante meter, woonbeton kost voor dezelfde oppervlakte 98 euro, volgens https://www.gietvloerprijzen.nl/.

Meer mogelijkheden

Als de ondergrond voorbehandeld moet worden, zal de prijs hoger gaan liggen. Ook de dikte van de vloer heeft invloed op de prijs. Dit heeft nog van doen met de basis, maar daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden voor gietvloeren. Bijvoorbeeld kan er vloerverwarming aangelegd worden, zodat je altijd warme voeten hebt. Andere opties zijn een geluiddempend systeem. Hoewel gietvloeren al warm en geluidarm van zichzelf zijn, kan dit een gewenste extra zijn voor de vloer. Andere opties zijn een antislip-laag of de verwerking van een bedrijfslogo.

Ook interessant!