Home Kunst in Beeld Tips bij het organiseren van een beurs

Tips bij het organiseren van een beurs

Door admin

Een beurs opzetten, om dit te kunnen heb je al enige ervaring voor nodig. Want het organiseren van een groot evenement zoals een beurs is zeker geen gemakkelijke taak. Heb jij al ervaring in het organiseren van evenementen, maar heb je nog nooit een beurs georganiseerd? Dan willen je een aantal belangrijke tips geven, zodat de beurs een groot succes wordt. 

Bezoekersaantallen

Beurzen in Nederland worden druk bezocht. jaarlijks trekken 6 miljoen mensen daar in totaal tussen de 500 en 600 beurzen. Maak dus een goede inschatting hoeveel mensen je verwacht op de beurs en of dat bij de locatie past. 

Registreren van bezoekers en exposanten

Het aanmelden voor een beurs gebeurt altijd via internet. Dit is handig om te bekijken hoeveel mensen. Maar ook kom je meer te weten over deze mensen die zich aanmelden. Door een aantal gegevens te vragen. Nu de vraag: heb je ook een uitgebreid invulformulier voor exposanten? Informatie over die organisaties is nog belangrijker dan de bezoekers van je beurs.

Exposanten zo goed mogelijk van dienst zijn

Als je ervoor gezorgd hebt, dat organisaties zich hebben aangemeld op om jouw beurs te mogen staan, verwachten zij veel. Om zowel bezoekers en exposanten tevreden te stellen zijn een paar manieren. Tevens kunnen dit weer extra inkomstenbronnen zijn. Denk hierbij aan upsell pakketten. Bijvoorbeeld door tegen betaling wifi beschikbaar te stellen, advertising op en rondom de beurs aanbieden, ruimtes voor workshops aanbieden. Al deze dingen zullen exposanten erg op prijs stellen. Ook kun je organisaties doorverwijzen naar Media Hologram, wanneer zij unieke reclame willen om de stand zo opvallend mogelijk te maken.

Organiseren van communicatie bijeenkomst

Exposanten en bezoekers kunnen van de beurs een groot succes maken. Voorlichting aan de exposanten helpt hierbij. Zo’n bijeenkomst geeft duidelijkheid over alles wat jullie als organisatoren van de beurs bieden en wat je precies verwacht van de exposanten. 

 

Ook interessant!