Home Kunst in Beeld Bevorder jouw creativiteit met magnesium

Bevorder jouw creativiteit met magnesium

Door admin

Ieder lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig, om gezond, sterk en energiek door het leven te kunnen gaan. Magnesium is een voorbeeld van een belangrijke mineraal, dat goed is voor bijvoorbeeld de spieren, maar ook voor de creativiteit. Ben jij benieuwd naar meer informatie over magnesium en waarvoor jij het nodig hebt? Lees dan snel verder!

 

Wat is magnesium?

Magnesium is een hoofdmineraal, dat nodig is voor het goed functioneren van het lichaam en de geest. Mineralen worden niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar komen wel in de natuur voor. Via voeding kan ons lichaam aan mineralen komen.

 

Waar is magnesium goed voor?

Magnesium is goed voor veel verschillende cellen in het lichaam en is zowel nodig voor onze lichamelijke kracht, als voor onze geestelijke rust. We zetten het voor je op een rij:

  • Spieren
  • Botten en gebit
  • Zenuwstelsel
  • Geestelijke balans en de creativiteit
  • Eiwitstofwisseling

 

Magnesium is de bouwsteen voor de vorming van botten en spieren. Daarbij zorgt magnesium tegelijkertijd ook voor de goede functionering van spieren: de soepelheid-, de kracht- en de ontspanning van spieren.

 

Behalve dat magnesium bevorderlijk is voor de kracht van bot en spier, heeft het ook een positief effect op het gebit. Het glazuur dat je tanden beschermd, bestaat namelijk voor een deel uit magnesium.

 

Een ander belangrijk aspect van magnesium, is het goed functioneren van het algehele zenuwstelsel. Dit houdt in, de overdracht van prikkels in spieren en van prikkels in de zenuwbaan.

 

Magnesium werkt ook zeer effectief voor de geestelijke balans en de gemoedstoestand. Het bevordert nog meer belangrijke hersenfuncties, zoals: de creativiteit, het concentratievermogen, het geheugen en de alertheid.

 

Tot slot, is magnesium van belang voor de eiwitstofwisseling. Dit komt omdat magnesium een goede werking uitoefent op enzymen. Deze enzymen zijn stoffen, die nodig zijn om de processen in het lichaam mogelijk te maken.

Ook interessant!