Home Kunst in Beeld Volg een creatieve studie aan de NHL Stenden

Volg een creatieve studie aan de NHL Stenden

Door admin

Wil jij na de zomer beginnen met studeren en ben jij nog opzoek naar een creatieve studie? Misschien is dan de studie Communication & Multimedia Design, aan de Hogeschool NHL Stenden wel iets voor jou! In deze hbo-opleiding, staat (online) creativiteit namelijk volledig centraal. Ben jij graag aan het ontwerpen, ontwikkelen of aan het vernieuwen? Lijkt het jou om aan de slag te gaan, als designer van afbeeldingen, video’s, films, apps, websites of games? Lees dan snel verder, om erachter te komen wat deze studie verder allemaal inhoudt.

 

Waarom deze studie?

De opleiding Communication en Multimedia Design aan de Hogeschool NHL Stenden, is benoemd tot beste CMD-opleiding van Nederland, volgens de ‘Keuzegids hbo 2019’. Een van deze redenen, is omdat je je eigen studie mag ontwerpen. Samen met jouw medestudenten, bepalen jullie hoe de week eruit komt te zien. Daarbij is de mate van diversiteit binnen de studie, een doorslaggevende factor geweest. Er zijn talloze minors waaruit gekozen kan worden, waardoor iedere student zijn of haar creativiteit kan uiten.

 

De studiekenmerken

De studie Communication & Multimedia design is een vierjarige opleiding op hbo-niveau. Nadat je de vier jaren succesvol hebt afgerond, mag jij jezelf officieel de titel ‘’Bachelor of Science’’ geven.

 

De opleiding wordt uitgevoerd aan de Hogeschool NHL Stenden, op de locatie in Leeuwarden. De studie heeft één instroommoment per jaar en dat is in september. De taal van de studie is in het nederlands en is helaas niet mogelijk, om in het engels te volgen.

Voor de kosten van de studie Communication & Multimedia Design, wordt er uitgegaan van het wettelijk collegegeld. Voor het schooljaar 2020/2021 bedraagt dit €2143,-.

 

Hoe ziet de opleiding eruit?

Als student aan de CMD-opleiding, leer jij jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige multimedia specialist. De opleiding wordt breed aangeboden, waardoor je ervoor kunt kiezen om apps te bouwen of bewegende beelden te ontwerpen. Het kan en mag allemaal. Tijdens de studie werk je verschillende praktijkprojecten en buiten de studie om, kun je op vrije basis regelmatig workshops, lezingen en gastcolleges volgen voor extra inspiratie.

 

Het eerste studiejaar wordt ingezet om volledig te kunnen ontdekken. Er wordt een brede basis gelegd en na overleg met de docenten, ga jij onderzoeken wat je wilt leren. Praktijkervaring wordt als belangrijk beschouwd, waardoor jij niet de gehele dag in de schoolbanken zal zitten. De praktijkopdrachten bestaan uit opdrachten uit het bedrijfsleven.

 

In de jaren daarna, zul je weer verder verbreden en verdiepen. Je volgt verschillende, zelf uitgekozen minors en werkt daarin aan verschillende projecten. Wat de Communication & Multimedia Design kenmerkt, is de community eromheen. Samen met jouw medestudenten overleg je het werk, organiseer je colleges, bereid je excursies voor en nodig je gastdocenten uit.

 

Vanaf het derde jaar van de studie, ga je een stage lopen van vijf maanden. Dit kan bijvoorbeeld bij een culturele instelling zijn, een reclamebureau of een productiebedrijf. Het belangrijkste is, dat jij een plek uitkiest dat past bij jouw toekomst. Het is daarom ook mogelijk om de stage in het buitenland te volgen.

 

Na het derde jaar, mag je beginnen met afstuderen. Het afstudeertraject duurt maar drie tot vijf maanden. In deze maanden ontwikkel jij een product, waarmee jij aantoont dat je een multimedia specialist bent op hbo-niveau.

Ook interessant!