Home Kunst in Beeld Hout of kunststof kozijnen? Wij helpen je bij deze keuze

Hout of kunststof kozijnen? Wij helpen je bij deze keuze

Door admin

Oudere huizen zijn vaak voorzien van houten kozijnen, omdat hier vroeger het meest voor werd gekozen. Hout is een goedkoop bouwmateriaal en geeft de woning een sfeervolle uitstraling. Toch wordt er vandaag de dag ook wel gekozen voor andere bouwmaterialen, zoals kunststof. Lees hier wat de verschillen zijn tussen houten en kunststof kozijnen. Zo kun jij voor jezelf de beste keuze maken!

Onderhoudsarme kozijnen? Kies voor kunststof

Één van de grote verschillen tussen hout en kunststof is het onderhoud ervan. Kunststof kozijnen vergen veel minder onderhoud dan houten kozijnen. Houten kozijnen vergen intensief onderhoud en dan nog treedt vaak na een aantal jaren al houtrot op, terwijl kunststof kozijnen tot wel 50 jaar lang mooi blijven. Je hoeft de kunststof kozijnen maar één keer per jaar goed te reinigen om er jarenlang plezier van te hebben. Een ander bijkomend voordeel is dat kunststof kozijnen een betere isolerende werking hebben dan houten kozijnen.

Jouw kozijnen in een aparte kleur? Kies houten kozijnen

Heeft jouw woning een uitgesproken kleur waar niet elke kleur kozijn goed bij past, dan kun je het best kiezen voor houten kozijnen. Deze kun je namelijk in iedere gewenste kleur schilderen. Ook zijn houten kozijnen ideaal als je uitgekeken bent op de kleur van je kozijnen. Let wel op: kozijnverf is vaak niet goedkoop.

Hoe zit het met de prijs?

Wat betreft de prijs ben je met houten kozijnen het voordeligst uit. Kunststof kozijnen hebben een relatief hoge aanschafwaarde, vergeleken met hout, maar deze vergen wel veel minder onderhoud en gaan veel langer mee. Op de lange termijn zullen kunststof kozijnen dus goedkoper zijn.

Het beste van beide werelden?

De keuze tussen houten en kunststof kozijnen is niet eenvoudig. Er zijn veel punten op te noemen waarop je keuzes moet maken. Wil je het beste van beide werelden? Er bestaan kunststof kozijnen uitgevoerd in een houtlook. Wil je hier meer over weten, kijk dan op de site van HEPRO.

Ook interessant!